Španija – valovi treščili v okna ladje in premetali potnike

Španija – valovi treščili v okna ladje in premetali potnike
March 4, 2010 Kaja Cencelj

Pred obalo Katalonije je v malteško ladjo treščilo več visokih valov. Dva potnika sta umrla, več je ranjenih. Na ladji naj bi bilo 51 Slovencev, med njimi 14 huje, 15 pa laže ranjenih.

Pred obalo Katalonije je sinoči v malteško turistično ladjo na križarjenju Louis Majesty udarilo več nenavadno visokih valov. Valovi so bili tako močni, da so razbili okna glavnega salona na ladji, voda pa je potnike pometala po tleh in premikala pohištvo. Pri tem sta umrla nemški in italijanski turist, več ljudi pa je ranjenih.

Na ladji naj bi bilo tudi več kot 50 Slovencev, ki so bili ob udaru vala v prostoru v prednjem delu ladje, v katerega naj bi val udaril najmočneje. Približno 30 naj bi jih bilo ranjenih. Poškodovane naj bi prepeljali v bolnišnico, medtem ko za druge organizirajo alternativne prevoze nazaj v Slovenijo.

Nesreča se je zgodila zaradi visokih valov
Nesreča se je zgodila pred obalo Katalonije, kjer je pihal močan veter, ladja, ki je bila na poti iz Cartagene v Genovo v Italiji, pa se je obrnila in pristala v Barceloni. Ladja naj bi pot proti Genovi nadaljevala danes.

Skupno naj bi bilo na ladji 1.350 potnikov in 580 članov posadke, vključno s kapitanom iz Grčije, je sporočila grška policija.

Video –

Comments (0)

Leave a reply