Shaperjev dnevnik

Shaperjev dnevnik
March 6, 2007 Aljaž Kajtna

Ker vsi nimamo čas it surfat v daljne kraje, ne moremo pa nehat študirat o surfanju, gremo zato raje šejpat. In ker je tudi kolega DP predstavu svojga nova fisha vam tud jaz pokažem, da v Grižah ne stojimo križem rok.

Ker sem ga letos kr dost longboardu in mi je zadeva prirasla k srcu sem se odlocu da je to treba dat v letni plan (ROKI STYLE). In ker so pravi longici dragi jaz sem pa iz Savinjske doline ( beri ne mislim dat enmu kmetu 1000 eurck za en kup poliestra.) sem se zadeve lotil sam. Da pa bo zadeva mela tud dobre surf lastnosti sem si od Ujusanse sposodu BIC 9' longica za kopijo.

Pol je blo treba naroct stiropor. In ker pr Izolirki ocitno ne zanjo brat se manj pa znajo racunat sem za ceno manj kot enega dobu kr dva blanka ( za tiste ki ne veset je to neobdelan kos pene ki bo enkrat postal surf) Cena je poslovna skrivnost (Ce slucajno prodam). No in ker mam tud lubico in mi je ta najraje sunla longboard sm reku: Luba a bi ti tud mela longica?. Učke so se zasvetle in jaz mam 2x tolk dela kot planirano. Ker pa imam tudi odlicnega dobavitelja epoksija ( Od Davida sefa) sem dobu epoksija da se kopam v njem 🙂 TANX No pa da ne bom sam nabiju. Slike.

Lepljenje stringerja

Evo. To kar tuki vidis je stringer ( les k bo dal surfu proznost in trdnost da se ne zlom ) še preden je zaliman na stiropor. Jaz a razliko od ostalih šejperjev stringer že do konca nardim, k je se sam kos lesa. To pa zato ker če želiš les “oblat” ko je že združen s stiroporjem in za to uporabljaš bolj ali manj teško mašinerijo slej ko prej nrdiš v stiropor luknjo. In pol ne spiš 4 dni, tisto luknjo vidiš vsakič k pogledaš surf ter vsak k ma še tolk nič pojma o surfanju te vpraša: “ zakva maš pa tm lukno?” No da se ne bom avtosprovuciru na hit do konca. To desko zlimam z obema polovicama stiroporja in nastane blank ( next pic)

Evo ko je to zliman zgleda tko. Ja kot en navadn fosn. Naslednji korak je odstranit odvečen stiropor. ( zopet raje ne uporabljam od fotra mašinerijo ( ki mi je ne manjka) ampak se zadeve lotim z ribalom za sir. Ja s takim iz IKEje k ma se posodico za nariban sir (pr men stiropor, mama je zelo vesela, da ni cela bajta polna stiroporja) (glej spodaj).

To je moj najboljši prijatelj pri šejpanju. Odstranit je treba za približno 60 l vrečo za smeti, stiroporja. To pomeni 8 ur kraspanja in naslednji dan je komolec trd kot kamen. Po teh 8ih urah je blank debel kot stringer in zacne se najboljš del. Narediti obe strani enaki spodaj Vobliko z konkavo in zgoraj lepo padajoše do raila ( lažje napisati kot naredit) Nekaj časa gledaš na uč . Potem si pomagaš z metrom, nakar povlečeš iz omare še libelo ( wasser vago za nas kmete). Bolj ko gledaš in meriš slabše je in nakoncu šlataš tist kos stiroporja kot da je puca, ki te čaka zgoraj da nehaš kraspat ( a ne DEA?). No enkrat moraš reči dost je (if it looks good, it woks; a ne Klemzi!) No jaz sem s tem moji strgalom naredu skor cel surf. Strani (raile) naredim z fredom ( nekaksno pomagalo ki je narejeno pod kotom 30stopinj za lažje oblikovanje) na koncu pa ga še na fino pošmirglu z 100 ko. In rezultat: taraaaaaaa

Da pa ne bo sam bel ( za ljudi brez domišlije) sem mogu mal eksperimentirat. Slike sicer ni tako da boste mogli pockat na drugi del  hehe prav vam je! V glavnem na surfu bo tud grafika iz pravega javorjevega furnirja (v spodnji sliki se prav ta lepi na stiropor) Fotka kjer je videti marsikaj in hkrati za nč. No to je moja vakum vreča. Ker se jaz ne dam kr tak in morm poiskust vse kar preberem laminiram z vakumom. Glej slikco ( to je -0,8bar vacuma ) surf pa je za lepšo porazdelitev in da ni kanalov zavit v staro odejo.

Do naslednjič lep pozdrav.
Aljaž Kajtna

Comments (20)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  hudo!

 2. mm
  klemen 2026 years ago

  it looks good ;D

 3. mm
  klemen 2026 years ago

  Nije zvaka za seljaka ;D Kva je blo?

 4. mm
  klemen 2026 years ago

  No sam da ni nic resnega, do portugalske bo OK, potem pa naprej v nove skale..ups..zmage 🙂

 5. mm
  klemen 2026 years ago

  A zdaj bi se pa vsi zastonj svercal… 😮

 6. mm
  klemen 2026 years ago

  al je pa gripa v akciji…

 7. Tjasa 2026 years ago

  niiice:) go kajtna!! car;)

 8. dejan 2026 years ago

  to mi deli……….. ;D

 9. dejan 2026 years ago

  moja lubica bo danes ali jutri prvič okusila morje……….fish time

 10. Marko 2026 years ago

  Če pije isti kdor plača je zastonj! 😀

 11. Marko 2026 years ago

  A si se zmotil pa bi namesto e na koncu moralo pisat a? 8)

 12. Remic 2026 years ago

  Majketi. Dobr si tole naredu. A bos mel cajt za en kr velik ding popravit na mojmu fishu cez ene 3 tedne? Zgodila se je nesreca in je sla dila pa noge mal v skale… 🙂

 13. Remic 2026 years ago

  A dej no dea. Ne bit sebicna no… :)Klemen: Na Lobosu me je mal presenetlo. Nimas kej, tko je. Vem za drugic, da morm bolj pohitet in ne poslusat drugih kaj govorijo iz plaze. 🙂

 14. Remic 2026 years ago

  Najprej jst! 🙂

 15. Remic 2026 years ago

  Nc ni zastonj.

 16. Remic 2026 years ago

  Pizda je vroce!

 17. Remic 2026 years ago

  Nič več. Zdej je pa že mrzlo!!!Andraž: I wish! 🙂

 18. Gorazd 2026 years ago

  Kuočk!!! Brusi, brusi!!!

 19. gligli 2026 years ago

  hudo dobr

 20. George 2026 years ago

  cist huda varianta, PETARDA ! ;D

Leave a reply