RIP CURL SUMMER SEARCH '10

RIP CURL SUMMER SEARCH '10
July 27, 2010 Jaka Grosar

Bom dia!

Letos poleti se je RIP CURL SURF TEAM odpravil iskati valove na Portugalsko, ki slovi po tem, da ima skozi vse leto konstantne valove.

Odpravili smo se v Peniche, ki je izpostavljen vsem swelom na severnem atlantiku in zasčiten pred severnim vetrom (nortrada), ki je najbolj pogost v poletnih mesecih.

Voda ima prijetnih 20C, kar pomeni, da uživaš šele, ko imaš na sebi oblečen kvaliteten neopren. Tokrat so se RIP CURL BOMB neopreni spet pokazali za verjetno najboljše na trgu, saj nas čisto nič ne zebe, kljub temu, da surfamo ob 6h zjutraj in smo včasih tudi 4 ure v vodi. Elastičnost pa omogoča tudi najbolj ninja style trike.

Preberi na hrbtu, kaj ti podaljša sešn za kakšno uro:

Foto: Tin Kos

V glavnem surfamo že poznane spote, ko pa pride swel pa se odpravimo na The search po bližnji okolici, kjer je veliko secret spotov. Zadnjič sva imela z Iztokom super jutranji sešn sama na desnem reef point brake-u. Imela sva toliko valov sama, da mi je Iztok v enem momentu rekel: ‘stari a greš na ta val, jest mam še preveč adrenalina od prejšnjega’.

Vsem poznan poletni spot ali gremo v mesto:

Foto: Miha Zajc

Obiskali smo Tribu surf camp, ki je malo južno od Penicha. Moramo pohvaliti njihovo gostoljubnost predvsem pa odlično hrano kuharice Vesne. Fantje in punce delajo res dobro in upamo, da se kmalu skali kakšen mlad dober slovenski surfar.

Ninja style:


Foto: Miha Zajc

Povabila nas je tudi vice evropska prvakinja Ines Tralha ), ki tudi sama vodi surf camp in fitnes studio. Pri njej trenirajo vsi najboljši portugalski surferji in surferke. Dala nam je ogromno uporabnih navetov iz svojih neprecenljivih surferskih izkušenj. Z njeno pomočjo je surfanje dobilo nove razšežnosti in pri marsikomu spremenila način razmišljanja med surfanjem. Vsem slovenskim učiteljem surfanja bi na tem mestu svetoval, da jo enkrat obiščejo, da se bodo naučili, kaj surfanje sploh je. Že samo spremljanje njene surf šole vas bo naredilo boljše surfarje in učitelje surfanja.

Naredili smo tudi nekaj posnetkov in fotografij, vendar je odšel glavni fotoaparat nazaj v Slovenijo na servis, tako, da se moramo zadovoljiti s parimi fotkami naših zagretih fotografov, ki sta si prisližila Rip Curl T- shirte.

Aloha, Jaka

Comment (1)

  1. dejan 2026 years ago

    Še kaj slik…..

Leave a reply