RHCP učijo Radiohead surfati

RHCP učijo Radiohead surfati
February 25, 2013 Kaja Cencelj

Ja, ja, ne samo Red Hoti, tudi Radioheadi surfajo. Če že govorijo, da je Anthony Kiedis bolj ali manj antitalent za valove, je pa zato Flea večji profi (hm, ampak dilce??), ki je na surf posedel tudi Thoma Yorka, pevca skupin Radiohead in Atoms for peace. Slednja je pravzaprav superskupina, kot so se poimenovali, ki jo sestavljajo pevec in kitarist Thom Yorke (Radiohead), Flea (Red Hot Chili Peppers), Nigel Godrich (producent Radiohead), bobnar Joey Waronker (Beck, R.E.M.) in tolkalec Mauro Refosco. Njihov čisto sveži album AMOK je ravno od včeraj na spletu http://atomsforpeace.info/.


Ok, Thom Yorke ni ravno ljubitelj morja, plaž…

….ampak surfanje mu že pomaga pri njegovem glasbenem ustvarjanju, saj ga uči potrpljenja, čeprav je še vedno »pretty crap«, pravi sam. 

Pred tem je vedno težil v studiu, silil k akciji in ustvarjanju, pri surfanju pa je vse drugače. Ure in ure lahko sediš na deski in čakaš na pravi val, sploh ne moreš postati jezen, se strinja Yorke. Sčasoma začenjaš razumedi, da bo enkrat že prišel in da je čakanje del tistega užitka, ko ga odpelješ. Se strinjamo! Ps: Atoms for peace bodo letos nastopili na Exitu (10-14), Bažant Pohoda na Slovaškem (11-13) in Melt! Festivalu v Nemčiji (19-21.7.) !!!

Comments (0)

Leave a reply