Nasvet surf legende Joela Tudorja : Cancel your Facebook!

Nasvet surf legende Joela Tudorja : Cancel your Facebook!
January 28, 2013 Kaja Cencelj

Morda vsi ne poznate Joela Tudorja, pa ceprav je 35-letni Tudor pravzaprav Kelly Slater med longboarderji, ki je s svojim drugacnim, atraktivnim slogom, inovativnimi sprehodi po deski in lahkotnem manevriranjem dolge deske na vsakem tekmovanju pometel s konkurenco. Še danes njegovo surfanje velja za standard in maksimo med mlajšimi generacijami (na svojo spletno stran si ga je obesil tudi Dane Reynolds). 


V zadnjem intervjuju za Surfermag je na vprašanje o tem, kakšna je surf kultura danes, odkrito povedal, kako ga moti, da se je svet egomanijakov naselil tudi med surferje. »Danes otroci mislijo, da je to normalno, da snemalec spremlja na plažo, narediš film o sebi in videoposnetek naložiš na internet. Kot da ni nic narobe, da si egomanijak in utemeljuješ svoj celoten obstoj od soncnega vzhoda do zahoda,da sam sebe opredeljuješ kot kul osebo. Ce si to pocel v mojih casih, je bilo konec s tabo. Danes si pomemben samo ti in kako kul si videti. Koliko talenta imaš, pa se sploh ne zdi pomembno. Kul je snemati filme in video posnetke in vso to sranje, ne pa ce hocete samo surfati. Sploh ne morete na plažo in se zabavati, ce ne snemate. No, nekaj je narobe.«


Po njegovem je nekaj resnicno naravnega, da se usedeš v svoj avto in se ne, da bi stopil v stik z drugimi, odpelješ kar nekam, kjer najdeš svoj val in samo surfaš.  Tako ti je za vse ostalo sranje vseeno in ti ni pomembno, ce se drugim zdiš kul. »Vcasih so te snemalci snemali, ne da bi sploh vedel za to. In to so zanalašc naredili, saj verjamem, da se tega ne zavedaš, je tvoje surfanje veliko boljše. Zato tudi najboljši sešni niso ujeti na filmski trak. Naravno je bolje kot umetno, zapozirano, še dodaja Tudor. 

Comments (0)

Leave a reply