Levanto trip 1.nov 2010

Levanto trip 1.nov 2010
November 3, 2010 Dejan Peras

Obisk Levanta naj bi me nagradil z tremi dnevi dobrega surfanja na zahodni obali Italije, če bi se malo potrudil. Iz Gardskega jezera smo štartali nekje okoli dopoldneva proti La Speziji, celo pot nas je pral dež, veter je pihal pošteno in ob prihodu v Ligurio je bilo veliko dreves polomljenih. Napoved 2.5m plus…..iz nedlje na ponedeljek celo ponoči okoli 6m je obetalo samo nekaj. Bombe.

No nastanili smo se v privat sobah v centru mesta La Spezia slabih 25min po lokalnih zaj.. cestah-rovtah. Nedelja je bila chill, spremljanje vremena, branje sporočil iz Medulina. Če bilo nekaj več volje je v nedeljo delal fantastično Varazze, a je bilo vožnje za tisti dan v tistem dežju čisto dovolj. Prečekiral sem še nekaj možnih varijant spot v mestecu Lerici v primeru da bi bilo v Levantu preveč, a je v nedeljo kazalo le razpihano valovanje.

Ponedeljek zjutraj pa takoj po zajtrku v Levanto, v vodi zjutraj že nekaj lokalnih surferjev sprejemljiva gužva v celem zalivu ne več kot 30 ljudi. Valovi nekje okoli 1.5 do 2m vsake toliko kakšen tudi več. Surfal celo dopoldne z malo pavzico vmes. Nato Focaccia time , coffe in gas v La Spezio k Kitajcem na kosilo.

Spet dež, kamenje in drevesa na cesti……

V torek zjutraj ….. skoraj flat……spakirat in gas nazaj v slovenijo, hvala Garminu za izbrano pot Firenze – Bologna – Padova…..kajti Verona – Piacenza katero peljemo ponavadi iz Španije, Francije je bila zaradi polav zaprta, in je še danes bilo tako.

Malce mi je žal, ker sem zamudil včerajšnji Medič…

Bomo nadoknadili.

Comments (3)

 1. mm
  klemen 2026 years ago

  Zanimivo, da bo v Medulinu kmalo več ljudi kot v Levantu v vodi. 😀 Levanto je vedno nice, pa focaccie in kavica…

 2. miha 2026 years ago

  so kje kaksne slike mogoce ? drugace pa zakon da ste se nafural

 3. ales 2026 years ago

  dobr post 😉

Leave a reply