Kdo je kralj Zarautza

Kdo je kralj Zarautza
August 2, 2010 Ujusansa Surf Klub

Aritz Aranburu, pro surfer iz Zarautza in lani tekmovalec na WCTju je prijazno povabil Ujusansa baskovsko ekipo, da se mu pridružimo pri dvojnem tekmovanju, kronanju mladega kralja in “tag team” tekmo Aritz Invitational na najbolj “zloglasno” hudi plaži vasice Zarautz.

Govora je o evropskem finalu King of the Groms, kjer so se mulčki do 16 let spopadali za prestižni naslov najboljšega. V vročem finalu so se spopadli 4 surferji, ki so na manjših valovih pokazali čuda zadevščin. Ob divjem vzklikanju podpore za 2 domača surferja finalista je nagrado in krono prevzel komaj 12-letni Italijan Leonardo Fioravanti,  pred Alexandrom Descacqom in že omenjenima  Ethan Eguigurenom ter Naxto Gonzalezom. 

Aritz Invitational, kot nam je razložil baskovski prvi surfer, se je odvil po sistemu 4 ekip, ki so se s popolnoma različnimi deskami štafetno borile za osvojitev čimveč točk. Sestava ekipe je tako bila; surfer z alaia desko, retro rider (nekaj jih je bilo tudi že retro starosti, hehe), shortie del ekipe in tu je bila še smetana na torti, vsak surfer je bil vsaj tekmovalec v amaterski divizji ter v poklon novemu jr.kralju Zarautza, grommet ali surf mulček.

Organizatorji so nam tudi postregli s praktičnimi nagradami, mrzlim pivom in veliko smeha,saj so bili napovedovalci sami stari evropski surferji s celo malho ankedot in šal.

Zvečer so poskrbeli še za obvezen koncert in mega party, da je Zarautz ponočeval kar do zgodnjih jutranjih ur.

Comments (0)

Leave a reply