Jack Johnson

Jack Johnson
March 10, 2006 Ujusansa Surf Klub

Jack Johnson je eden najbolj uspešnih surferjev, pa ne v samem surfanju valov, ampak v glasbi. S svojim kitara vokal peace, retro in eko, reduce, reuse, recycle pristopom je osvojil najprej surferje potem pa še ostale poslušalce. Devetega marca 2006 smo si ga z Ujusanso ogledali v Milanu.

JACK JOHNSON IN BETWEEN DREAM TOUR, 9.3.2006, ALCATRAZ – MILANO

http://vimeo.com/7112157

ALBUMI:
In between dreams
On and on
Brushfire Fairytales

FILMI/WOODSHES FILMS:
A broke down melody
Sprout
The september sessions
Thicker than water

Jack Johnson se je rodil leta 1975, na severni obali (North Shore) havajskega otoka Oahu. Pred hišo se je lomil Pipeline in na verandi so se zbirali prijatelji in surferji kot Gerry Lopez, Derek Ho, Laird Hamilton, Kelly Slater, Rob Machado… Jack Johnson je začel surfati še preden je šel v vrtec, s 17 leti je nastopil na Pipeline Mastersu. Teden po tekmi ga je val vrgel v reef in mu zmečkal obraz. Med okrevanjem se je bolj resno usmeril na glasbo. Že v srednji šoli je igral v bendu Limber Chicken, šolanje je nadaljeval na univerzi v Kaliforniji, kjer je študiral film nato pa se je posvetil snemanju surf filmov. Med snemanjem instrumentalne glasbe za svoja filma Thicker Than Water in September Sessions je sestavil še dovolj materiala z svoj lastni CD – Brushfire Fairytales. Emmett Malloy je prevzel organizacijo in spravil Jacka Johnsona k založbi Bena Harperja. In to je bilo to.

Prodaja albuma je lepo napredovala in enkrat v letu 2001 je Jacka poklical Malloy in mu povedal, da se za njih zanima velika družba – Universal Records. Ponujali so več denarja, kot je Jack kadarkoli pomislil, da bi lahko zaslužil z glasbo. In je rekel – ne hvala, se imam čisto OK. Čez pet minut je telefon zazvonil še enkrat. Ponujeni znesek se je podvojil. Hvala, ampak ne. Life is good. Končno je leta 2002 Jack Johnson pristopil k Universal Records in od takrat posnel še dva albuma – On and on in In between dreams.

Vplivi na njegovo glasbo segajo od Nick Draka, The Beatles, Hendrix, Tribe Called Quest, Dylan, Ben Harper, Radiohead, G. Love and Special Sauce, Otis Redding, Neil Young, Marley, Kurosawa do Toma Currena in naprej.

Jack Johnson

Jack Johnson

 

Comments (0)

Leave a reply