Deliti si ocean z morskimi psmi

Deliti si ocean z morskimi psmi
April 2, 2008 Nejka

Ziveti in surfati v Avstraliji, pomeni tudi, se navaditi na dejstvo, da v vodi nismo sami.  Ko ste slovenski surferji doma navajeni na take in drugacne ribice v vodi, me je vceraj spet enkrat obsla kurja koza, ko so na moji lokalni plazi Queenscliff, kjer surfam vsak dan, Lifeguardi ujeli 2m belega morskega psa.  Po tem, ko so ga resevalci skusali napoditi v globoke vode, je bolna zival zal poginila.  Morski psi spadajo na listo ogrozenih zivalih nasih oceanov in kljub temu, da se vsi zavedamo, kako nevarni so, jih obcudujem in respektiram.

Od kar zivim v Avstraliji sem ze kar nekaj krat dozivela tako imenovan "Shark Alarm". Vedno znova obcudujem resevalce in lokalce kaki flegmatiki so. Ce povprasas avstralske lokalne surferje, ti vsak potrdi, da jih je veliko naokrog in da se na to pac navadis.  Meni dela prav to velik problem…  Ce nas je v vodi dosti, potem se gre, saj je moja verjetnost 1:30, da ravno mene napade… Ko pa surfamo na pustinjskih plazah sredi nicesa, pa morem priznat, da me vedno znova stisne.

Kljub temu, koliko morskih psov se nahaja v nasih vodah tukaj, je zanimivo, da napadov vseeno ni veliko. Verjetno je le problem, da ko so, so posledice kriticne.

 Danasnji clanek: http://www.manlydaily.com.au/article/2008/04/02/9487_news.html

LP iz Sydneya,

Comments (2)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    Matr, jaz že tam kjer ni morskih psov pa sem sam v vodi začnem razmišljat…

  2. gligli 2026 years ago

    enako tudi jaz 🙂 me kar strese

Leave a reply