Vročica betona

Vročica betona
September 8, 2006 Klemen Surk

Nekaj se bo dogajalo v Mariboru. V soboto 23. septembra 2006 na evropski dan brez avtomobila, prihaja v center Maribora karavana ekstremnih športnikov, katerim je mestni beton primarni poligon. Pomerili se bodo v tekmovanjih z bmx in gorskimi kolesi, rolkami, rolerji,  pa tudi z break danceom in risanjem grafitov.

Vrocica Betona
Orto smart vročica betona v sodelovanju z Radiom center

Vročica Betona na Glavnem trgu v Mariboru

V soboto 23. septembra 2006 na evropski dan brez avtomobila, prihaja v center Maribora karavana ekstremnih športnikov, katerim je mestni beton primarni poligon. Pomerili se bodo v tekmovanjih z bmx in gorskimi kolesi, rolkami, rolerji,  pa tudi z break danceom in risanjem grafitov. Glavni trg v samem centru bo ta dan »nabit« z energijo urbanih športov. Poskrbljeno bo tudi za gledalce, ki se bodo lahko poizkusili v premagovanju ovir z gorskimi kolesi, in obiskovalke, katere čaka poseben poligon z »monster« skiroji. Na koncu pa vse čaka zaslužen koncert z različnimi zvrstmi glasbe, ki spremlja tovrstne športe.

Pecikl fajt

Mestna dirka z gorskimi kolesi se vrača na mariborska tla. V paralelni disciplini se tekmovalca pomerita na skupni progi polni lesenih ovir in preprek. Zmaga seveda tisti, ki prvi prečka ciljno črto. Dirka, ki je navdušila že mnoge gledalce, predvsem zaradi borbenosti in obvladovanja koles tekmovalcev.

Slopestyle

Tekma, prenešena iz deskanja na snegu, kjer se deskarji pomerijo na progi, ki vsebuje različne skoke in železna ogrodja, po katerih drsijo, prihaja v mesto. Poseben poligon, na katerem bodo rolkarji, rolerji, bmxarji in gorski kolesarji izvajali trike je novost v svetovnem seznamu tekem. Vsak izmed športnikov bo imel možnost na vsakem objektu pokazati svoje znanje, obenem pa bo moral slediti progi. 

Break dance

Zvrst plesa, kjer se dve skupini treh fantov ali deklet borita med sabo s plesom, oziroma triki, ki jih nemalokrat izvajajo samo na eni roki. Skupina, ki izvede boljše trike napreduje naprej in tako do končne zmagovalne skupine oziroma crewa.

Grafiti

Dolgo prezirana in nezakonita zvrst ulične umetnosti slikanja s spreji bo ta dan ne samo legalna, ampak tudi v tekmovalnem duhu. Najlepše risbe oziroma grafiti tokrat ne bodo nagrajeni z kaznijo in sodiščem.

Koncert

Na glavnem odru bodo po razglasitvi rezultatov vseh tekmovanj najprej nastopili Curse of instinct, mešana slovenska metal core skupina, takoj za njimi pa znani punk rockerji Backstage. Mariborski hiphoperji Tekochee kru bodo zazibali občinstvo pred nastopom zvezde večera, mariborčanom brez dlake na jeziku Eye-cee-ou-em.

Urnik kvalifikacij:
12.00 slopestyle rollerblade
13.00 slopestyle street MTB
14.00 slopestyle skate
15.00 slopestyle BMX
16.30 kvalifikacije pecikl fajt

Urnik final:
17.00 slopestyle rollerblade
17.45 slopestyle street MTB
18.30 slopestyle BMX
19.15 pecikl fajt
20.00 slopestyle skate
20.45 break dance
21.30 podelitev nagrad
22.00 koncert

Comment (1)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Prireditev je prestavljena za en teden zaradi višje sile v obliki vremena.

Leave a reply