GoPro Hero Wide Foto in Kamera

GoPro Hero Wide Foto in Kamera
July 12, 2009 Klemen Surk

Če ne drugje, ste zadevo verjetno že videli v reklami v kakšni od surferskih revij, recimo v Surferju itd.. GoPro Camera je najmanjša brezžična kamera na svetu z možnostjo pritrjevanja na surfe, čelade, balance in ostale športne rekvizite za outdoor športe. In sedaj se jo dobi tudi v Sloveniji.

Zakaj bi sploh kdo imel tole zadevo? Ker slikanje surfanja je en velik napor :). Ker kateri surfer se bo z veseljem javil in presedel uro, dve na plaži in slikal svoje kolege medtem ko valovi pokajo, za povrh vsega ga pa seveda še ne bo na nobeni sliki? Uganil si – noben. Zato so slike iz surfanja skoraj vedno omejene na tri hitre mobitel slike od takoj, ko stopiš iz avta in tri slike izmučenih in ožganih fac po sešnu, ki pospravljajo dile, se bašejo z vikikremo al karkol pač po sešnu že počnete, pa še par slika avto, cestnih tabel in takih bedarij. Ampak mi bi vsi radi videli akcijo :)! In tle preide v igro GoPro fotič oziroma kamera.

Glede na nastavke, ki omogočajo pritrditev kamere na športno opremo imamo več modelov kamere. Sama kamera je vedno enaka, razlikujejo se le nastavki. Za surfanje je namenjena GoPro Surf Hero Wide, ki se jo lahko pritrdi na nos surfa s posebnim samolepilnim trakom, še boljše pa je če nam shaper v nov vdela FCS plug in kamero nanj privijemo z zato namenjenim nastakom.

Kako izgledajo fotke iz tega fotiča si lahko pogledate v GoPro galeriji.

Kamera se lahko pohvali s 170° širokotnim objektivom, visoko resolucijskimi video posnetki do dolžine 56 minut (s 2GB SD spominsko kartico) in fotografijami z ločljivostjo 5 milijonov točk, ki jih lahko posnamete v različnih načinih, med drugim s sekvenco vsaki 2 sekundi ali s samosprožilcem. Uporabljate jo lahko tudi kot ročno kamero. Odporna je proti udarcem, vodoodporna do 30 metrov, z možnostjo preproste pritrditve z različnimi nastavki.

HERO Wide temelji na najbolje prodajani kameri Helmet HERO, vendar z izboljšanim video, foto in zvočnim snemanjem ter boljšim zaznavanjem v slabih svetlobnih pogojih. Zanesljivost pri visokih tresljajih je izpopoljnena s povsem novo zasnovo notranjega vezja. Ob uporabi litijevih baterij se dolžina uporabe/snemanja poveča do treh ur.

Dodatni elementi za pritrditev (komplet za montažo na kolesarska krmila ali sedežne opore…) so na voljo posebej.

Trenutno deluje z max 2GB SD kartico, v kratkem bo mogoča brezplačna nadgradnja preko GoPro, kjer bo možna razširitev do uporabe 4GB SD kartice.

Komplet Surf HERO Wide vključuje:

* kamera Hero Wide s 5 MP in 170 ° širokokotnim objektivom
* 1x proti udarcem in vodoodporno ohišje
* nastavki za pritrditev na desko
* 1x USB / RCA kabel
* Garancija: 2 leti

Specifikacije:
Resolucija: 5 milijonov slikovnih točk (2592×1944) za fotografije, video 512×384
Sensor: CMOS Video Format: MJPEG, 30 fps, shrani AVI datoteke
Optika: steklena leča, f/2.8, z ultra-širokim kotom 170 °
Načini snemanja, fotografiranja: video, foto standard, foto vsakih 2 ali 5 sekund, 3x zaporedne fotografije, samodejno sprožanje z zakasnjenim časom, na glavo obrnjeno snemanje in slikanje
Exposure Control: samodejno
Ravnovesje beline: samodejno
Samodejno sprožanje: 10 sekund
Mikrofon: vgrajen z nastavljivim nivojem snemanja
Audio format: 8kHz, mono
Pomnilnik: 16 MB notranjega, razširljiv do 2GB z SD spominsko kartico (ni priložena), razširljiv do 4GB z SDHC spominsko kartico (ni priložena) z brezplačno programsko opremo, ki bo kmalu na voljo na GoPro spletni strani
Kapaciteta: 56 minut videa (vklj. z zvokom) ali 1.945 fotografij z 2GB SD kartico. 1 ur 52min videa (vklj. z zvokom) z 4GB SDHC kartico
Napajanje: 2 x AAA baterije (niso vključene), pripočene so litijeve baterije, 3 ure snemanja z litijem, 2 uri z NiMH
TV izhod (z RCA kabel): NTSC ali PAL PC povezava: Combo USB + RCA kabel
PC kompatibilnost: Windows ME, 2000, XP in Vista, Mac OS X 10.2 in novejši
Vodotesnost: ocenjeno na 30 metrov
Dimenzije: 4.45cm x 5.84cm x 3.18cm (višina x širina x dolžina)
Teža: 139g

Kako do nje? Dobi se jo že marsikje (recimo tule, tule…), najboljše pa da se obrnete kar sem in vprašate kako in kaj.

Comments (5)

 1. mm
  Mitja Legat 2026 years ago
 2. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  a si takrat kj snemov?

 3. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  še kr čakam laptopa, na mojmu pa ne morm več montirat hdv, sam dol sm loh pobrau pa razrezu… zahvalte se super hitrim mimovrste :S

 4. Jaka 2026 years ago

  go pro v medulinu :Dhttp://jakazux.wordpress.com/2009/06/07/medulin-surfs-up/

 5. Jaka 2026 years ago

  bl ne k so sle baterije 😀 (takrt sm meu se alkalne) edin z Dijm sva neki snemala =http://jakazux.wordpress.com/2009/06/27/gopro-test-z-dd/ Linkvem pa da si ti takrt neki snemu 😀 pa še zdje ni clipa 😀 haha (morm mal folk spomnt da te mal drezat začnejo)

Leave a reply