Balkanec in pes

Balkanec in pes
February 23, 2010 Marko Odič

Se spomnite šal o bošnjakih in drugih prebivalcih Balkana, kako po srečah in nesrečah v stilu “A je to” iščejo svoj obstoj na planetu? Ja? In kaj ima to veze s surfanjem? Hehe, ima, ima. Pa ste kdaj vsaj slišali za Hemingwayevo novelico Starec in morje? Haha, sedaj pa poglejmo, kaj se zgodi, ko združimo vse sestavine v en velik morski golaž. Pa spet pes, tokrat morski, ojej.

Fotograf Dave Kobetich (originalno Kobetič?!) je pred kratkim poslal prispevek na Surfline, kako je med slikanjem podvodnega življa opazil veliko morsko mrcino sorte Mako (Isurus glaucus),
tule ga imamo v akciji

,

ki se je spravila na našega nesrečnega Davea in ga poskusila popapcati. Naš hrabri fotograf, ki slika tudi surfanje in je znan med uredništvom Surflinea, se ga je uspešno obranil z ohišjem svoje podvodne kamere in prestrašeni gledalci na obalnem pomolu Newporta (Newport Beach Pier) so se oddahnili, ko je mrcina imela dovolj plastičnih ohišij in se odpravila “terorizirati” druge bolj redne podmorske prebivalce. Po nekaj dneh pa pride na plan resnična zgodba.

Naš junak prizna, da je celotna zadeva zrežirana, da je morski pes kupljen, mrtev, seveda in da si je želel le malce šale pred 1. aprilom. Sama zgodba bi bila samo zelo smešna, a je povlekla za sabo kar nekaj … trnkov??! Uredništvo Surflinea se je “posulo s pepelom”, a kaj potem glede drugih takih šal in potegavščin? Bo potem tudi tu potrebno izvajati neke poskuse kredibilnosti, omejevanja lastnih prispevkov, uradnih videov, bo zaradi tega res prepovedano surfanje v Medulinu?!

Dave Kobetič/ch pravi, da si je želel le malce umetniške fotografije, brez želje po slavi in bogastvu, a da je žal zadeva pobegnila preko vseh meja. Avtorica originalnega prispevka je bila besna, na koncu so se oglasili še strokovnjaki za morske mrcine in se tudi niso strinjali, da izgleda 100% mrtev. Pravijo, ne izgleda prav, ima butast izraz, a… Heh, kakorkoli, zelo sumljiva je slika št.5 originalnega prispeka. Zakaj si poglejte sami, original in posipanje s pepelom.

No, za konec s še malo humorja naše podalpske strani, je vsaj vtikal samo fotoaparat… Aja, kaj se je pa zgodilo z mrcino? Dave prizna da ga je na koncu… pojedel.

Comment (1)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    Pa tut ce je v ameriki, VURS je k al kajda, hahahaha ;D 😀 😀 😀

Leave a reply