Intervju: Bobby Martinez

Intervju: Bobby Martinez
February 25, 2009 Marko Odič

Bobby Martinez je v letu 2006 štartal svojo rookie sezono na WCTju. Bil je zadnje veliko upanje Kalifornije, zato so vsi pričakovali popoln polom. A lej ga vraga, namesto fecljanja v lastnih vezalkah je v rookie letu zmagal kar dve tekmi in končal kot št.6 na ASP WCTju, leto kasneje je končal kot 10 od top 10, lani pa zadnji od prve deveterice. Srečala sva se pred Muro?! Kako, zakaj in kje?!! A začnimo na začetku…

No Big Bobby, za začetek, kako si se pripravljal za prihajajoči Snappers?

Hja, doma ni bilo kaj dosti valov, zato sem dosti časa prživel kar v družinskem krogu, za treninge sem pa obiskoval lokalno telovadnico/fitness. Letos je najslabša zima glede valov. Zdaj sem pa že 2 tedna v Avstralii, kjer na srečo poka.

Kaj se je pa zgodilo s tvojimi sponzorji, po Triple Crownu si imel nepolepljen surf?

S Channel Islands sem se razšel zaradi moje situacije z deskami. Nisem našel prave opreme, zato sem šek k DHD in tam se mi je odprl svet. Hotel sem surfati z desko, ki gre v tisto smer, kot jaz hočem. Še zmeraj se dobro razumem z ekipo pri Channel Islands, ni nobenih zamer, jaz sem res iskal desko zame.

Glede Reefa je pa zgodba nekaj popolnoma drugega. Tam sem bil zelo nezadovoljen že kar nekaj časa, pika na i pa so bile govorice, da sem pohlepen in da hočem od njih samo denar. Seveda ni šlo samo za denar, saj sem prekinil pogodbo kar dve leti pred iztekom. Res sem bil nesrečen in niti si nisem poiskal novega glavnega sponzorja, srce mi ni dalo ostati na tistem kraju žal slovesa.

Ja, kaj si pa potem delal med sezonama? Samo nakupoval ali si treniral za `09? 

He he, osebno itak ne, saj imam managerja, ki se ubada s tem. To je njegovo delo, kot je moje, da sem pripravljen na sezono 2009.

Ali vpliva pomanjkanje glavnega sponzorja na tvojo tekmovalnost?

Ko si zadam cilj, se res potrudim, da ga dosežem in to, da nimam sponzorja, ki me oblači, zame ne spremeni ničesar. Še vedno imam pomembne sponzorje, saj me podpirajo Monster energijska pijača, Swatch, Ocean & Earth, Kicker in deskarstvo DHD. Še vedno imam veliko podpore.

Kaj pa načrti za 2009 (WQS, fotoshootingi,…)

Predvsem se hočem zabavati, dati vse od sebe in pri tem res uživati. Vem, da me prej ali slej čaka vstop v resnični svet, zato se hočem zabavati pri delanju tega, kar imam rad – surfanje. 

Big Bobby, vsako leto doslej si med top 10. Si tudi najvišje rangirani Kallifornijski pro za leto 2009. Kaj ti je bil najtežji del obstanka med najboljšimi in če pričakuješ, da se bo letos kaj spremenilo?

Gotovo je težko, saj surfam proti najboljšim na vsaki tekmi, ki je. Vse je težko, od nenehnih potovanj pa do surfanja v heatu. Ljudje mislijo, da je to popolna služba, a vsak tekmovalec ve, ni tako lahko, saj je najpomembneje ostati psihično in fizično močen, obdržati fokus, drugače si že na poti v propad. 

Saj sva že omenila, a katere deske zdaj voziš? Kako se razlikujejo od prejšnjih?

Sedaj sem na DHD deskah. Za tehnične detajle bi moral kontaktirati Darrena, on je glavica za shaping. Jaz samo vem, da grem tja, kamor pomislim in to je to, kar hočem. A da se vrneva na tvoje vprašanje, občutek deske je isti kot lansko leto, kot najboljša deska kar sem jih kdaj vozil.

No, pa še za na konec, tvoja naj- in najmanj priljubljena tekma?

No, na nobeni tekmi nisem ravno sproščen, zame so vse iste in ker je šele moje četrto leto na Touru, mi je vsaka tekma nekaj novega. 

No, Big Bobby, hvala ti za tale intervju, veliko sreče s tekmo v soboto (QS Goldcoast Pro, Snappers Rock, 28.2) aja, pa še to. Kaj si pa delal v Muri?!!

Hvala za želje in se vidiva po tekmi! ;)))

Comments (3)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  Veš kere wetsuite bi sešil…. 😀 😀 :D…

 2. mm
  klemen 2026 years ago

  Jebote, nov sponzor za obleke… 😀

 3. mm
  klemen 2026 years ago

  Mura wetsuits.

Leave a reply