Ujusansin Mednarodni Dan Surfanja 2011

Ujusansin Mednarodni Dan Surfanja 2011
May 29, 2011 Ujusansa Surf Klub

Tudi surferji smo si izbrali dan v letu, ki združuje vse surferje na naši modri oblici, da praznujemo naše vodne radosti in vragolije, način življenja in povezanost z naravo. EuroSIMA, Evropska zveza proizvajalcev deskarskih športov, in Evropska surf zveza, v povezavi s Surferji proti kanalizaciji (SAS) organizira 19. junija že tradicionalno osmo surfersko druženje, osmi Mednarodni dan surfanja, s katerim želi predstaviti surfanje, od zadnjih novih iskric pri šejpanju pa do najbolj prerečih okoljskih tem in letos pri tem surfarjem pomembnem dnevu sodeluje že več kot 20 držav. Dan torej že vemo, kje pa bo kraj druženja?! Ja, slovenski prime surf spot seveda, Blejsko jezero in pripadajoča okoliška zemeljska infrastruktura. Kako pa bo to zgledalo pri nas?

Žal smo ravno v tem delu leta, ko valovi pri nas spijo svoje poletno spanje, tako da bomo za zabavo poskrbeli takole:

• Pedlanje do otoka in nazaj, bili bosta 2 diviziji –shortie (do 6’10”) in open (pedlaš na čemer hočeš s tem da vemo kaj je pedlanje, a ne? ? )
• Nagradna igra in miss surfanja (bodoče surf misice se na tekmovanje prijavita kar tam na spotu)
• Eko kviz in malce o zdravi prehrani
• Druženje in obsurferske aktivnosti (čevapi, ko smo ravno pri zdravi prehrani), kdor ima naj prinese hackie sacke, gurtne za hodit in podobne pripomočke (čevape).

Vse skupaj se bo torej odvijalo pri hangarjih na Bledu in kdor še ni pobegnil v obvalovne kraje, je toplo vabljen, da se nam pridruži pri tem nedeljskem surferskem dnevu 19. junija. Več info pa sledi!

PS: v primeru južnega vetra bo MDS prestavljen na drug spot 🙂 

alt
om&ks

Comment (1)

  1. dejan 2026 years ago

    Še raje bi da 19. pihne mal…..;);)

Leave a reply