Surfanje na OI in Gas?!

Surfanje na OI in Gas?!
July 18, 2012 Marko Odič

London in Anglija sta že v polnem pričakovanju, saj se v kratkem, to je bolj natančno čez 9 dni, še natančnjeje pa od 27.julija do 12.avgusta, začenja en od bolj spektakularnih športnih dogodkov na svetu. Govora je seveda o Olimpijskih igrah 2012, ki bodo zadostile vsem športnim navdušencem. Vsem?! A čisto vsem?!

Po krajšem in intenzivnejšem preletu disciplin, ki so sicer pestre, zanimive in nekatere tudi precej zabavne, a nekaj vendarle manjka. IOCjevci ali Mednarodni olimpijski komite je sprejel kar nekaj športov, ki so zelo v koraku s časom in v stiku z mladimi generacijami, kot so npr. BMX in gorsko kolesarjenje. Ohranjajo pa tudi kakšen prav zares pozabljen šport, kot je npr. “wrestling”. Eden od “poletnih” športov manjka…

alt
Molhe Leste, Surf Hiša Portugal

Surfanje!

Tako, da smo se posvetovali z ISA ali Mednarodno surf zvezo in njenim predsednikom Fernandom Aguerrejem. Le ta pa nam je odgovoril, sicer zelo na kratko, da se o surfanju na naslednjih olimpijskih igrah še pogovarjajo. Po še bolj vrtajočem vprašanju, da nas pa res zanimajo vprašanja kako, kaj, kdaj in zakaj bi šlo pri surfanju na OI, nam je poslal tudi malce daljši odgovor, kjer pravi da je možnost, da surfanje na OI bo, a najbližji možni datum šele leta 2020 in … druga, še bolj boleča novica – da mislijo da so wavepooli ali umetni valovi v bazenih idealna rešitev za prirejanje olimpijskih tekem v surfanju.


Nam res hočejo ponuditi umetni val za OI 2020?!

Nam je prekipelo! Nekaj moramo narediti! Ne morejo predstaviti našega športa tako, da ga zaprejo v dvorano. 
Zato smo se odločili, da ponudimo vsem našim prijateljem, ki se do konca julija prijavijo na olimpijsko surfanje izdaten popust. Gas – Go Avgust Surf!

alt
Surf kemp Španija HQ, v kotu levo pa še BBQ.

Olimpijski mesec avgust bo za prijatelje* Ujusanse in Manawaia kar 20% cenejši, če se do konca julija prijavite na sledeče avgustovske termine našega Surf Kempa v Španiji

  • Termin 4, 30.7 – 11.8.2012 
  • Termin 5, 9.8 – 21.8.2012
  • Termin 6, 19.8 – 31.8.2012

Akcija prav tako velja tudi pri obisku Surf Hiše Portugalska, prideš kadar hočeš in greš kadar hočeš, a en dan v avgustu moraš preživeti pri nas v naši topli in prijetni hiši na Portugalskem.

Kaj moram narediti, kako lahko pomagam surfanju?

1. Prijaviš se na surfanje do konca julija.

2. Surfati greš avgusta:
Surf kemp Španija:
– termin 4: 30.7. – 11.8.2012
– termin 5: 9.8. – 21.8.2012
– termin 6: 19.8. – 31.8.2012

Surf Hiša Portugalska:
Prideš kadar hočeš, greš kadar hočeš, ampak vsaj 1 dan si pri nas v avgustu.

No, pa še to, popusti se ne seštevajo. Kam pa pridemo pol?:) Pa še to: ponudba velja za prvih 10 prijav.

alt
Surf Hiša Portugalska

Potem smo pa pomislili še na naše najzvestejše člane, ki so se prijavili že kar nekaj mesecev prej. Kaj pa z akcijo za njih? Hja, ko je akcija, je akcija za vse, kajne!?

Vsak tečajnik, ki se je prijavil na avgustovske termine že pred koncem julija, pa dobi prav poseben goodie bag – vrečkico dobrot, kjer ga/jo bomo Ujusansovci presenetili s T-shirtom/majčko, beanijem in knjigo. Obe oblačilni zadevi nosita logo Ujusanse, za duševno hrano pa bo poskrbela knjiga Učenja oceana, Jerneja Rakuščka. Saj hočemo, da so vsi tečajniki tako zadovoljni, kot so tile na spodnji sliki.

alt

Le ocean lahko pove, kdo je pravi zmagovalec!

Konec meseca pa se ne začnejo samo Olimpijske igre, temveč tudi US Open of surfing, več o tem v posebni novički, a da vam tole le malce omoči prežvekovalno področje, katera najjača semena se bodo letos udeležila tega spektakularnega eventa?!

Ali sem prijatelj Ujusanse ali Manawaia?

Si, če si kadarkoli bil naš gost ali gost Manawaia.

Comments (0)

Leave a reply