Odsurfaj z Ujusanso na nepozaben boat trip

Odsurfaj z Ujusanso na nepozaben boat trip
June 22, 2015 Klara Zupančič
In Domače novice

Če si pravi surfer, potem je po vsej verjetnosti boat trip na vrhu tvojega seznama želja. Predstavljaj si topel poletni dan na kristalno čistem morju  s peščico  najboljših prijateljev. Ko se s prijatelji znajdeš na vrhunskem surf spotu, skočiš v vodo, se usedeš na desko in zamahneš. Čez nekaj trenutkov stojiš na deski, sam, samo ti in val. Občutek je nepopisljiv in traja dokler te izmučenost ne premaga ter se uležeš na toplo sonce, ki na tebi pusti sled sončnih žarkov.

Ko se zvečeri, se z družbo posedete na nežno zibajoči se barki, s hladnim pivom v roki in sredi odprtega morja uživate v pogledu na sončni zahod. Sliši se kar v redu, kajne?

Vendar preden začneš planirati svoje boat trip doživetje, bodi pozoren na nekaj stvari, ki  lahko sprevržejo tvoje počitnice v nočno moro.

surf trip

1. Doživi nepozaben boat trip s prijatelji.

S sabo vzemi prijatelje, ki so prav tako nori na morje, adrenalin in seveda surf deske.  Ljudje, ki se nergajo in pritožujejo ti počitnic pač ne bodo polepšali, prav tako pa se jim na ladji se jim ne moreš izogniti v velikem loku, ker vam je na voljo tistih par kvadratnih metrov, ki te bolj ali manj silijo k druženju. No, čeprav na Ujusansinih počitnicah nihče ne ostane ravnodušen, pa naj bo še tak nergač ali tečnoba.

2. Portugalska, Maldivi, Filipini… naj ne bodo to samo sanje.

Destinacija je jasno eden pomembnejših faktorjev za surfanje. Če se odločiš za slovensko obalo, na deski ne boš prišel daleč. Najboljši spoti za surf boat tripe so idilične verige otočij s koralnimi grebeni in nebeško modrim morjem, kot so Maldivi in Filipini. Ko se odločaš za lokacijo, v zakup vzemi svoje surfersko znanje. Na splošno ti Maldivi ponujajo bolj obvladljive valove, medtem ko so Indonezijski valovi bolj primerne za izkušene in drzne surferje. Med drugim lahko izbiraš tudi med ostalimi surf spoti kot so Portugalska, Havaji in Avstralija, ki ponujajo nepozabno izkušnjo tako začetnikom kot najbolj izkušenim.

Ujusansa ti omogoča počitnice na najboljših portugalskih in španskih surf spotih,  odmaknjenih od turistične gneče, ampak še vedno blizu najboljših žurov v mestu!

3. Kako si pa z budgetom?

Si preprost avanturist, ki mu je pomembno samo surfanje, surfanje in še enkrat surfanje? Ali si oseba, ki ceni tudi udobje in mehko posteljo, ko se izmučen vrneš iz deskanja? Bi doživel boat trip s prijatelji ali še skupino neznancev?  Pri izposoji barke je pomembno, da razmisliš tudi o tem, seveda v okviru tvojih finančnih zmožnosti. Cenejše je, če barko deliš z neznanci, prav tako spoznaš veliko novih prijateljev, vendar pa si s tem oropan zasebnosti. Lahko pa preprosto izbiraš med udobjem v Ujusansini surf hiši in zvokom valov na plaži v našem surf kampu in prideš v vsakem primeru poceni čez.

4.  Le glej, da bo sonce in dobri valovi!

Ne pozabi se pozanimati o vremenu, ker prav zagotovo ne bi rad obsedel pod palubo, medtem ko gledaš ven in vidiš dežne kaplje, ki polzijo po oknu. Za Maldive je najboljši čas med marcem in oktobrom, sezona za Portugalsko se začne maja in konča nekje oktobra, v Indonezijo pa je najbolje, da se odpravite jeseni.

5. Prilagodljivost in dolžina tvoje nepozabne pustolovščine

Za izvedbo boat tripa imaš tri možnosti: organizirani izleti , izposoja plovila ali tako imenovan ‘open boat’.  Vsak ima svoje prednosti in slabosti, ti pa izberi tistega, ki ta najbolj odgovarja.

Organizirani izleti so kot nalašč za osebe, ki nimajo časa za planiranje potovanja ali pa tiste, ki spadajo bolj med užitkarsko stran. Kot že samo ime pove, izlet je vnaprej načrtovan in ga ni možno prilagajati. Po domače povedano: vidiš, plačaš, greš!

‘Open boats’ so neke vrste plavajoči hoteli. Ladje so po navadi v bližini surf spotov, stojijo ves čas na istem mestu, ti pa lahko prideš in greš kadar ti srce zaželi. ‘Open boat-e’ odsvetujem ljudem, ki jim je bolj pri srcu križarjenje.

Za skupine, ki želite organizirati svoj izlet pa priporočam, da si izposodite celotno barko in se odpeljete, na surf spote in plaže, ki so vam najbolj pri srcu. Pri tem si lahko sami organizirate dolžino in izkupiček potovanja.

Te to še vedno ni prepričalo? Potem se pridruži Ujusansi na oddihu na Portugalskem. Mi poskrbimo za odličn surf spot, namestitev in izlete, ti pa prideš, vzameš surf in pivo ter uživaš!

6. Let’s make it simple with Ujusansa!

Da pa poenostavimo vse načrtovanje in organizacijo, si rezerviraj mesto v Ujusansini ekipi.     Skoči z nami na nepozabni super zakon trip, pridruži se ostalim surferskim dušam in preživi odbite ter nepozabne dneve na obali, stran od gneče, na popolnih valovih. Da ne omenjam odbitih družabnih večerov in žurov, ki se nadaljujejo pozno v noč… pa vse do jutra!

surf trip3

Kaj še čakaš? Odsurfaj na www.ujusansa.com in se prijavi na nepozabno surf dogodivščino!

Comment (1)

  1. mm
    Zameer Koper 2026 years ago

    a contest?

Leave a reply