Močna burja

Močna burja
March 8, 2010 Ujusansa Surf Klub

V prihodnji dneh se nam obeta zelo intenzivno vreme. Zaradi trenutne napovedi je ARSO danes ob 13.30 celo sklical tiskovno konferenco. Kaj se nam obeta?

ARSO:
Zaradi predvidene poglobitve in približevanja močnega sredozemskega ciklona se bo burja na Primorskem v torek 9.3. popoldne in zvečer zelo okrepila in do četrtka 11.3. zjutraj bodo njeni najmočnejši sunki lahko ponekod dosegali hitrosti med 150 in 200 km/h. Burja bo predvidoma najmočnejša v sredo 10.3. v jutranjem času. Za to regijo bomo razglasili rdečo (najvišjo) stopnjo ogroženosti na vremenskem opozorilnem spletnem portalu www.meteoalarm.eu.

Slovenijo bo že v noči na sredo zajelo tudi sneženje. Do četrtka zjutraj bo v večjem delu države predvidoma zapadlo od 10 do 25 cm snega. Sprva bo snežilo tudi ob morju in po nižinah Primorske. Ker bo povsod vetrovno, temperature pa pod ničlo, bo veter gradil snežne zamete. Za to regijo bomo razglasili oranžno (drugo najvišjo) stopnjo ogroženosti na vremenskem opozorilnem spletnem portalu www.meteoalarm.eu.

Predvsem v sredo lahko pričakujemo močno poslabšane vozne razmere povsod po državi, posebej nevarne pa bodo vremenske razmere na Primorskem.

Ne noret!

Več o vremenskih pojavih na Jadranu si lahko preberete v “Vetrovi na Jadranu” in “Hitrost vetra in Beaufortova lestvica“.

Comments (4)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  …vsi za rdeco stopnjo, hahaha ;D 😀 ;D. hja, letos zemlja diha, kokr poka ozracje… el nino je daljnosezen pojav, bi reku clovk na prvu uč. če je pa vse vidno, je pa drug vprašanje…

 2. mm
  klemen 2026 years ago

  2012 🙂 ? Ali pa včasih samo nisi vedel kaj se dogaja dokler te ni odpihnilo, ker ni blo interneta.

 3. dejan 2026 years ago

  ….eni bi komentirali; Ali se nam bliža konec sveta?..Potresi,Cikloni,Orkani,Tsunamiji,…..Orkanski jubo,zdaj še orkanska Burja……:o:o

 4. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  cikloni, klemni, dejani… 😀 🙂 😀

Leave a reply