Dobre novice niso nizkih temperatur

Dobre novice niso nizkih temperatur
February 5, 2012 Marko Odič

A še zmeraj stresejo kosti. In kmalu se bo treslo tudi pri nas, saj imamo kar nekaj dobrih novičk. Da pa spet preveč ne mačimo okoli vrele mišje kaše, si hitro poglejmo še teh par dobrot.

Prva dobra novička – vremenoslovci nam sporočajo, da ta ledenomrzla zima, ki jo pomnijo le najstarejši očaki, niti ni tako mrzla, kaj šele tako stara, da bi jo pomnili samo najbolj kleni očaki (in seveda tudi očakinje, ki že tako prekašajo očake v starosti, v povprečju za kar 7,56 let!). Pa začnimo kar z grafom:

alt

vir: ARSO


Graf, v katerem nam naši odlični meteorologi sporočajo, da je povprečna januarska temperatura le za pičlih 0,8°C toplejša od dolgoletnega povprečja 1991 – 2010; 0,7°C. Skupaj je to torej januarske 1,5°C. Februar bo seveda popolnoma drugačen, z izrazito nizkim štartom meseca pri izrazitih -10°C. Glede mraza pa nam sporočajo tudi, da smo imeli izrazitejše temperaturne spuste že dolgo pred rojstvom interneta, kot ga poznamo danes. Leta, s temperaturami podobnim temperaturam te dni, so bila leta 1985, 1987, 1991 in nazadnje leta 2003, torej že globoko v dobi interneta, kot ga poznamo danes, hehe.

alt

Druga dobra novička – se zelo navezuje na prvo in nam sporoča; ker bo ta mraz nekoč postal prelestnih, s soncem obsijanih 17°C+ v pomladnih dneh, je EasyJet objavil…, sicer zelo nežno in šepetaje, a objavil je – Mi odpiramo lete. In to ne kar nekakšne lete, pa da kdo ne zameša z zgoraj omenjenimi starostnimi leti… EasyJet odpira lete iz Benetk, natančneje z leališča Marco Polo proti nam kar zelo obljubljeni Lizboni, od koder smo le še korak stran od odličnih srferskih lokacij. Z leti štartajo že 19/4/2012 in če verjamete ali ne, so karte najcenejše, če jih kupite zdaj. A vse si lahko preberete kar tule –Easyjet.

Tretja dobra novička – tam pa vas čaka naša SURF HIŠA PORTUGALSKA, ki sprejme čisto vse, od začetnikov do profijev in jih pogosti s, poleg odličnih spotov in še boljšega surfanja, še miriado feng shui-jevske dobre energije ter zaznavno še boljših (in še bolj miriadnih) čajčkov in drugih kulinaričnih dobrot. 

alt

Po napornem sešnu pa postreže tudi najboljši eko ingverjev čajček ob najtoplešem kaminčku. 

om
Comments (3)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  hahaha, zrezki so čist precenjeni… 😀 😀 😀 😀

 2. mm
  klemen 2026 years ago

  Zrezki so Best Bet za februar…

 3. gregor 2026 years ago

  zrezke !? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Leave a reply