Knjiga o oceanu

Knjiga o oceanu
October 26, 2010 Ujusansa Surf Klub

Jernej Rakušček je izdal novo knjigo. Ob tej priložnosti bo v Zlatem zobu priredil večer poln glasbe in smeha. V četrtek, 28.10.2010  od 17.ure dalje bo možno pridobiti knjigo z osebnim posvetilom, nato se bo okoli 20.ure odvil avtorski koncert s pisateljem v glavni vlogi. Obeta se večer pestre prisotnosti in pristnosti. Drop by!

Iz uvoda:

To je knjiga o vodi. Knjiga o energiji. Je knjiga o življenju. O človeškem življenju. O tem, kako je lahko človeško življenje človekoljubno. Za posameznika in za druge. Je knjiga o potovanju vala. Knjiga o srfanju in o tem, kako lahko razviješ sposobnosti, da uživaš vsak trenutek vožnje.

Po globokem izkušanju večih rekreacijskih aktivnosti se mi je srfanje izkazalo ne samo kot najbolj zabavno, temveč tudi kot aktivnost, kjer so modrosti energije, vode, uma, telesa in vesoljnega duha razvidno na delu. Zaradi tega želim deliti to videnje in pokazati podobnosti med srfanjem in človeškim življenjem na kopnem. Pokazati, kako lahko srfanje izboljša kakovost tvojega bivanja. Predati osnovna orodja za začetek učenja te neverjetne umetnosti na telesnem nivoju. Z željo, da se navdušiš za nekaj novega in dobrega. Ostalo je odvisno od tebe.

Šli bomo na potovanje. Vzeli bomo naše telo, naš um in šli na seanso. Srfanje je kot življenje. Tako si bomo delili lekcije, ki nosijo možnost, da izboljšajo vse vidike tvojega bitja. Naučili se bomo osnovnih srferskih sposobnosti in kako se neposredno prenašajo v življenje na kopnem. Skozi trideset let raziskovanja uma in telesa ter kako medsebojno vplivata na duh v procesu učenja gibanja se je razvila metoda učenja srfanja. Na potovanju skozi to knjigo si bomo srfanje iz tehničnega vidika pogledali le toliko, kolikor je potrebno, da se navduši za to umetnost gibanja.

Don s Hawai’iov o avtorju:

Jernej Rakušček, avtor te knjige, je ustvarjalni videc. Njegovo obnašanje je osredotočeno, uravnoteženo in duhovno. Kamor koli gre in kar koli počne, je pomirjen sam s seboj in njegovo okolico. Večstransko nadarjen športnik, katerega namen je ponuditi njegovo znanje in učenje z upanjem, da izboljša tvoj svet in deli svoje izkušnje z željo, da se razsvetliš, navdušiš in poženeš v gibanje proti uresničenju svojih sanj in ciljev.

V resničnosti se Jernejevo življenje zdi kot noč nerazumljivih sanj. Nekaterih dobrih, nekaterih slabih. A kljub temu so te sanje resnične in Jernej gre do konca, da jih uresniči in živi. Njegov odnos do življenja mu je omogočil, da je izkoristil priložnosti za obogatitev svojega življenja in ustvaril namen ter smisel za ostale.

Gospod Zen, kot ga vidijo mnogi, ima povezavo z naravo in oceanom, ki je moč za njegovim skromnim in spoštljivim obnašanjem. Razume pomembnost njegove duhovne zavesti in kako mu je ta omogočila, da so se ga dotaknili čudoviti trenutki brez spraševanja o lastnih dejanjih in odločitvah. Rezultat je večje učenje, višja zavest, globlje spoštovanje in manj ega.

Te lastnosti je osvojil in je vzgled mirnega bojevnika, kar bo nadaljnje prispevalo na njegovi poti enega najmanj znanih, hrabrih, najpogumnejših, mirnih srferjev visokih valov, kar sem jih srečal.

Comments (0)

Leave a reply