Retropalooza Dave Rastovicha

Retropalooza Dave Rastovicha
August 8, 2014 Marko Odič
mm
In Za dušo in možgane

A gre na koncert, je prva misel, ki spreleti nas in našega ljubega bralca/ko. A odgovor je, Dave Rastovich je po dolgih letih odsotnosti in free surfanja ter reševanja ribjih in sesalskih pličakov oz. “shoal of fish/sea mammals” ter preživeta leta pri Sea Sheperdih, kjer so družno nadlegovali nedolžne konvoje komecialnih ribičev, hja prijavil na tekmo – Rasta vrača udarec tekmovalnim vodam. Leta pri Sea Sherperdih, kaj hočemo, oni ali ribiči, kdo je boljši?!

maldivi tekma single fin

Sunny “Do konc pomola greva skupej, pol pa pretepem sodnike!” Garcia in prvouvrščeni zmagovalec in dobitnik “all inclusive” tedenskega paketa hotelske verige Four Seasons Resorts Dave Rasta.

Tekmovanje v surfanju se je sicer izvajalo spet na teh zloglasnih singlcah, kjer so spinouti tako pogosto prisotni, kot golobi na trnovskih kostanjih na nedolžen petkov večer (Trnfest se je res zares začel, btw!!!), tako da ni bilo toliko radikalnih, progresivnih manevrov, katere kujejo v zvezde takisto progresivni surf mediji in seveda tudi surferji, katerim ta progresiva tako leži z besedami, da odpira neverjetni napredek pri pristopu do vala. A tale liga legend je furala singlce, na izi, brez vertikalnih pristopov. En smernik, dva raila in dolžina desk obvezno nad 6`6, flow. A zakaj obvezna dolžina nad 6`6? Ne toliko zaradi potencialnega izkoriščanja krožnice desk v poketu vala, ampak zato, ker so dolžine desk tega tipa pač take, dolge. “Retro.”

A kdo je organiziral tole majceno tekmico, ki se je dogajala na tako tropsko idiličnem otočju Maldivov!? Organizator so veriga hotelov Four Seasons Resorts in “all inclusive” za vse surferje je bil prazen lineup na Sultanovem pointu. Prazen z gemištom par lokalnih rajderjev in nekaj legendarnih imen sta se na koncu, v zlatem finalu Punte štirih sezon pomerila Sunny Garcia in Dave Rastovich.

Rasta je zmagal, Sunny je sicer pretepel sodnike, a … no, vsaj v mislih, a prisrčno čestital zmagovalcu, krivdo za svoje drugo mesto je pa pripisal svojemu lokalnemu šejperju Benu Aipi z besedami, “kateri havajec pa sploh šejpa dile za  3-5 ft valove!? Mi šejpamo za 15+ … !”

sunny

Veriga hotelov štirih sezon je seveda podkupila sodnike, da zmaga Sunny G., a na koncu je proti sončku zmagal nihče drug kot rasta(man)! Frdamani hašiš…rji!!

Enakovredno s fanti so furale tudi bejbe, zadnja dva preživela oz. prva dva tekmovalca z lestvice vseh treh divizij (single, twin, gamma…, ups, thruster) se srečata z vsemi ostalimi v finalu grand šampionov verige hotelov Štirih sezon. Kar nas spomni, a na Maldivih realno sploh obstajajo štiri sezone? Poletje, poletje, poletje, poletje!?

Comments (0)

Leave a reply