Tri sekunde za boljšo vodo

Tri sekunde za boljšo vodo
March 7, 2012 Marko Odič

Tri sekunde?! Tri sekundne filma?! Trisekundni film?! Je to sploh film?! Mar ne spada to pod katergorijo “spot”, ali “klip” ali kaj podobno cinematičnojezičnega?! Seveda ne, pa še cel teden dni je na voljo za snemanje. Seveda ni nikomur nič jasno, zato pa gremo lepo počasi in od začetka, da vsem razjasnimo za kaj hudiča se sploh gre.

Fundacija Surfrider vabi vse filmarje, dobre, slabe, nove, stare, mlajše, mlade in manj mlade, da posnamejo film. Ta film pa mora biti dolg tri (3) sekunde. A se to sploh da?! Seveda se da, akcija!

alt 

Aja, no še malce počasneje, hehe. Taista fundacija torej vabi filmarje, da posnamejo 3 (tri)-sekundni film, v katerem predstavijo pomembnost voda, saj bo žirija fundacije Surfrider razglasila zmagovalca ravno na Svetovni dan voda (22.marec, khem!!!). Kot pravijo sami Surfriderji se v treh sekundah zgodi mnogo, človeštvo se v 3 (treh) sekundah poveča za 7 (sedem) novih osebkov, v treh (3) sekundah se izlije kar 50kg toksičnih onesnaževalcev v mehiški zaliv, ali v treh (3) sekundah se v tekoče vode izlije kar 70 ton skupnih človeških odpadkov, kanalizacije in podobnih svinjarij, če naštejemo le par (trosekundnih) dejstev.

Tako da, režiranje, snemanje in montaža se začenja že danes, traja pa vse do trinajstega (13.) marca. Posnete filme lahko pošljete na tale naslov – 3SecMovie@surfrider.org in z malce sreče boste med izbranimi srečniki, ki dobijo darilne pakete srfersko-filmarskih GoPro in Teve, video pripomočkov in nožnih blažilcev. Žirija bo, kot že rečeno, razglasila zmagovalce na Svetovni dan voda, ki je letos 22. (dvaindvajsetega) marca. 

Če kdo še nima popolnoma izoblikovane ideje, pa si lahko pogleda tule –posnetki drugih konkurentov-, kaj so dozdaj spravili skupaj drugi sotekmovalci.

Kdor v besedilu med vsemi možnimi ne najde prave povezave, jo ima na voljo tule (še enkrat, hehe): 3 Second movie contest for World water day!

Še enkrat gola dejstva:

natečaj traja od 7.-13.3.2012.

zmagovalci bodo razglašeni 22.3.2012

-dolžina filma 3 (tri) sekunde

Svetovni dan voda je 22.3. vsako leto!

Uspešno snemanje in veliko sreče vsem! 

om 

Comments (4)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  hahahahahaha, cak… Kok ze?! 😀 ;D 😀 filmi so ponavad taki, da se vsedes in pogledas … Ne da stegnes roko po cips, pa je ze …. konc?!

 2. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  jap, jap… sej v bistvu je kr tezko naplest v 3s eno lepo rdeco nit, k bi jo rad povedu, tko da je muvi z idejo, itd… 🙂

 3. mm
  klemen 2026 years ago

  Hm…čak…sam men zdaj neki ni jasn, kolk mora bit dolg film???

 4. Kaja 2026 years ago

  eni filmčki so pa fini, kreativni.. http://www.youtube.com/user/3SecondMovie/videos

Leave a reply