Log Cabins

Log Cabins
March 23, 2006 Klemen Surk

Pred kratkim je prišlo na plano, da sta neumorna Keali'i Mamala in Garrett McNamara ujela verjetno val sezone 2005/06. Stvar se je zgodila na Hawaiih, malo pred Prvenstvom v tow-in surfanju.

7. februarja 2006, zjutraj na dan Tow Surfing Championship na Puaena pointu, sta se Keali'i Mamala in Garrett McNamara prikazala v kraju Haleiwa in se prijavila na tekmovanje. Nih&#269e pa ni vedel kaj vse imata modela v planu za ta dan. Takoj po prijavi sta se spravila na cilj št.1 – surfati Log cabins, znani big wave spot. Tam je Keali'i odsurfal val na spodnjih slikah, ki je bil dale&#269 najve&#269ji val njegovega &#382ivljenaj in verjetno tudi val letošnje big wave sezone in resen kandidat za zmaga na XXL tekmovanju. Garrett ga je potegnil na val in namesto, da bi potegnil proti sholderju je Kealii zafural &#269isto do dna vala v pravem Hawaiiskem stilu. Potem je zavil nazaj na val in s polno hitrostjo nadaljeval. Po kakšnih 70 metrih surfanja je bila htrost &#382e tolikšna, da se je Kealii moral vzravnati in upo&#269asniti. Val je eksplodiral za njim in ga pojedel, potem pa ga je pena vlekla ve&#269 kot 400 metrov pod vodo. Dobil je še tri 35feet visoke valove na glavo preden ga je Garrett opazil, saj je bil tako dale&#269 stran od mesta kjer je startal. Ko ga je pobral je Keali'i daahnil: "Ho braw, I got pounded! It's your turn now!"

Garrett je odfural nekaj valov, a noben ni bil podoben temu. Potem pa sta morala pohiteti nazaj v Haleiwa na tekmovanje, ki sta ga mimogrede dobila.

Kealii surfa Outer Log Cabins na Hawaiih

Kealii surfa Outer Log Cabins na Hawaiih

Kealii surfa Outer Log Cabins na Hawaiih

Kealii surfa Outer Log Cabins na Hawaiih

Preberi še:

Comments (0)

Leave a reply