Delirium – izlet v norost, brazilskega režiserja Pablo Aguiarja

Delirium – izlet v norost, brazilskega režiserja Pablo Aguiarja
March 20, 2013 Marko Odič

Pablo Aguiar, brazilski surf režiser, je posnel nov surf film. Prava surf akcija, a ne v holivudskem pomenu besede, z naslovom Delirij – izlet v norijo. V filmu nam prikaže kako se lahko povežeta človek in energija oceana, še bolje kako se poveže grupa enih najbolj progresivnih surferjev na planetu in energija oceana, vse to pa ujame oko režiserja na hipstersko zrnatih 16mm. 

Brazilska surferska ekipa je v zadnjih letih pokazala visok nivo tekmovalnega surfanja. A surfanje ni samo gonja za točkam, kot je prikazano na tekmovanjih, ampak tudi vez med energijo oceana in človekom, ki se z njo kdaj bolj, kdaj manj, igra.

Delirium, kako Brazilci ujamejo surfersko dušo v objektiv kamere.

Pablo Aguiar je odpeljal ultra nadarjeno grupo brazilskih rajderjev, Gabriela Medino, Miguel Pupa, Alejo Muniza, Adriano de Souzo, Ian Gouveio, Jesse Mendesa, Alan Fendricha, Jean da Silvo, Marco Giorgia, Thiago Camarãa, Michelangelo Bernardona, Peterson Crisanta, Fernanda Fanto in še kar nekaj drugih na popotovanje po svetu, kjer nam skozi progresivno surfanje zgoraj naštetih usekancev postavlja vprašanja tudi o človeku in njegovem bistvu, o odnosu do narave, do vode, do samega planeta.

om

Comments (0)

Leave a reply