Ali Bo Med Dvema Ognjema Določil Svetovnega Prvaka In Ostale Pro Novice

Ali Bo Med Dvema Ognjema Določil Svetovnega Prvaka In Ostale Pro Novice
October 25, 2010 Ujusansa Surf Klub

Rip Curl Pro Search – SOMEWHERE, Puerto Rico bo šesta Rip Curlova “skoraj do konca nismo vedeli kje bo” tekma na svetovnem pokalu. In razen tega, da bomo spoznali še eno surf lokacijo in če gledamo tradicijo prejšnjih Search tekem, še en super spot na super swell, zna v Puerto Ricu tudi pasti odločitev, če se bo Slater po Sl8er, Sl9er sedaj imenoval Sl10er. Edini, ki mu še lahko prepreči osvojitev neverjetnega 10 naslova svetovnega prvaka je trenutno drugi na lestvici – Jordy Smith. Obstaja precej kombinacij kako se stvari lahko razvijejo in zanimivo – ena vključuje tudi popularno otroško igro med dvema ognjema.

Slaterjeva prihodnost je svetlejša kot tale slika

Slaterjeva prihodnost je svetlejša kot tale slika…

Slater je o situaciji izustil sledeče: “The pundits are correct (it’s absolutely mine to lose at this point). I’m in as good a position as I could hope for coming out of Portugal with Jordy finishing well there. I’m pretty comfortable, but I know Jordy has been consistent all year and could win another event. I just have to do my thing on the other side of the draw, and I’m still looking to win events if I’m in them. I’m excited for Puerto Rico. It used to be a second home. We’ll see how familiar it feels.”

Možni scenariji, po kateri Slater = Sl10er že v Puerto Ricu:

– če je Slater tretji ali boljši,
– če je Slater peti ali deveti, mora Jordy zmagati tekmo, da se odločitev prenese na Hawaii-e,
– če je Slater 13. ali 25. mora biti Jordy vsaj tretji, da se odločitev prenese na Hawaii-e,
– oziroma poenostavljeno, če je Jordy slabši kot 5. je Sl10er,
– če si Jordy med dvema ognjema zvije gleženj in ne more nastopiti v Puerto Ricu je Kelly že pred tekmo 10 kratni svetovni prvak. Kaj:)?

Jordy si dejansko JE med tekmo O’Neill Cold Water Classic na spotu Steamer Lane ob igranju med dvema ognjema zvil gleženj. Ko se naslednji dan ni pojavil na tekmi so se začela ugibanja ali se bo pojavil v Puerto Ricu.

Uradni odgovor na to je prišel od O’Neill-ovega direktorja za športni marketing po imenu Garth Tarlow: “Jordy rolled his ankle last night at a charity event in Santa Cruz. He’s withdrawn from the O’Neill Cold Water Classic to prevent further injury to his ankle. The injury is not a bad one, and the official diagnosis is a minor ankle sprain. We just want to be sure that he’s 100% healed for Puerto Rico.”

Torej Jordy pravi, da se vidimo v Puerto Ricu. Tekma oz. boljše rečeno čakalna doba za Search tekmo se začne 30. oktobra. In ko smo ravno pri O’Neill Cold Water Classic – rezultati finala tega tekmovanja in nekaj osvetlitev petega dne tekmovanja:

1 – Matt Wilkinson (AUS) 13.67
2 – Tonino Benson (HAW) 12.53

http://www.youtube.com/watch?v=T0p0yhfCgnU

In ko smo ravno pri tekmah s 6 zvezdicami, še bolj ravnokar kot O’Neill Cold Water Classic se je končal Quiksilver Pro Portugal na slovenskim surferjem lepo poznanem spotu Ribeira D’Ilhas v kraju Ericeira na Portugalskem. Res lušten spot. Tekmo je dobil še en Zarauške gore kamen, ki se je prikotalil iz Zarauške valilnice talentov iz katere bodo kmalu začeli prihajati tudi slovenski proji (hehe) Hodei Collazo. Hodei je v finalu premagal Španca Gony Zubizarreta. To je bila Hodeijeva prva zmaga, uspelo mu je za borih 0.20 točke.

Zarautzčan je povedal: “This is an amazing feeling and I can’t describe how it feels to win an event like this. I have never gone further than the quarters, so to be in the final with my best friend and to win it is the best thing that has happened to me.”

Med tekmo sta oba finalista izločila tudi oba Evropejca iz svetovnega pokala Jeremy Floresa in domačina  Tiaga Piresa. In še več rezultatov…

Hodei Collazo dvignil svoj prvi pokal.

Hodei Collazo dvigne svoj prvi pokal…

Quiksilver Pro Portugal Finale
1 – Hodei Collazo (EUK) 16.67
2 – Gony Zubizarreta (ESP) 16.47

Polfinale
SF 1: Hodei Collazo (EUK) 15.43 Def. Leonardo Neves (BRA) 11.33
SF 2: Gony Zubizarreta (ESP) 10.17 Def. Marc Lacomare (FRA) 5.23

Četrtfinale
QF 1: Hodei Collazo (EUK) 13.00 Def. Jeremy Flores (FRA) 10.27
QF 2: Leonardo Neves (BRA) 8.10 Def. Jonathan Gonzalez (CNY) 7.16
QF 3: Marc Lacomare (FRA) 11.67 Def. Josh Kerr (AUS) 8.93
QF 4: Gony Zubizarreta (ESP) 16.90 Def. Tiago Pires (PRT) 15.84
ks

Comments (0)

Leave a reply