Scheveningen 1.5.08

Scheveningen 1.5.08
May 5, 2008 Klemen Surk

Spet smo ga mal surfal na Nizozemskem. V primerjavi z zadnjič (29.3.2008 ) je bilo na manj swella vseen kar kul. V bistvu še boljš. Voda se je lepo segrela na 10 stopinj in najbolj pogumen nizozemc v Haagu je že veselo kravlal po schveneningenskem Severnem morju gor in dol v dickstickersih. No, ostali smo se vseeno rajš strpal v neoprene, bootije in rokavice.

Ne vem a je bil kot valov boljši ampak valovi so bili precej bolj kul in surfabilni kot prejšnjič – prave glassy stence. Vseen se pa že iz naslednjega stavka vid kako je s surfanje na Nizozemskem hehe – najboljš je bilo pol ko ni noben slikal. Se sliš ful znano haha. Sam da se tle ta najbolj za povrh še 3-krat obrne v pol ure.

Začneš z redkimi valovi na ful oseke, ki pridejo na obalo pod kotom in maš lepe  male leve pointbreake. Pol začne prihajat plima in pri skalah se začne delat lep peak z 2x višjo steno kot prej, ki lepo vrže čez. Pol se plima še dvigne in ta peak se čist zjebe. Zjebejo se tud levi pointbreaki. In greš 50m ob obali višje gor k pomolu na še malo večje valove za katere ti ni jasno od kje so prišli in imaš luštne desne. In pol se zjebe še to in bi moral še višje gor ob obali proti pomolu. Vse to v slabih dveh urah.

Potem seveda uleti še surf šola in idila je popolna. Super zabaven začetek maja v glavnem…

Comments (2)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Haha…to je trening za reef, voda do gležnjev.

  2. mm
    Mitja Legat 2026 years ago

    zgleda fajn… za skimboardat 😉 😛

Leave a reply