Rare days

Rare days
June 20, 2011 Dejan Peras

Hja….med poležavanjem sem se probal spomnit kdaj nazadnje je delala Barbariga tako hudo, nekako sem prišel do zaključka nekje okoli 2leti.

Ob 5.00 štartava proti Barbarigi v slabi urici cca.45min sva na kraju zločina. Na hitro se preoblečeva in v vodo. Point dela a naju ne prepriča zato greva raje noter na Rtu. Začetnih 0,5m se počasi viša in po kaki uri imava valove naj bo 1.25m. V ozadju se manjava jutranja zarja, sončni žarki prebijajo skozi oblake, na trenutek se približajo grozeči obalki, toda tako mora bit. A ta meter vala je čisto druga zgodba kot surfanje 1.5m v Medulinu. Takeoff bunka se dvigne, da je vsak štart na val res drop nato pa sledi stena kjer lahko suvereno stopiš na desko brez strahu za naslednje manevre bottomturn, cutback res lahko zategneš da špricne za teboj nato pa sledi bolj z@jban del zamujen skok čez lip na koncu sekcije lahko hitro poplačaš na ostrih skalah, včeraj mi je to uspelo kar 2x.

Valovi so bili res FcN Epik, Barba se je vrnila po dolgem, dolgem cajtu res z stilom tako, kot smo jo navajeni. 3h sva surfala sama na Rtu se smejala vsakemu odfuranemu valu, vsakemu wipeoutu. Ostali so se odločili vsi za Point in se nafurali v lepem 0,5-1m.

Comment (1)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    Top je blo, sploh vmes ko se je val dvignil veter pa še ne… to so ta prave stene…kaj ne dela večkrat tale barba… da bi blo še mal adrenalina ko te zmelje čez skale

Leave a reply