Portugal – Peniche

Portugal – Peniche
March 27, 2006 Kostja Polc

Kje iskati dober val na Portugalskem, ko zahodno obalo zadane swell 2 metra in vec, zravn pa piha mocan veter iz juga? Da mal popiham na duso vsem tistim, ki nameravate uletet na Portugal za 1. maj, odgovor je: “Peniche, North shore”

Ta vikend so bile razmere naravnost take, kot sm jih opisu. Dva metra swella iz zahoda in mocan jugo sta razlog, da v vodi ni blo nobenga razen redkih, redkih zagrizencev. Ko sva se z Maso peljala iz Ericeire proti Penichu, sva se ustavla na Coxos pointu, enem najbolj znanih spotov na Portugalskem. Scena je bla naslednja: nobenga v vodi, sideshore k pr norcih, tokovi in val s seti dvakrat overhead (4m).

V Penichu pa nabaseva na 1 metr perfect A-frame val z offshore sceno, kjer sm se pelu tut po 50 metrov. boli me, ce mi kdo verjame

V soboto zutri sva v vodi dost zgodi, da sva lahk pol urce furala cist sama. Pol pa zacnejo pocas uletavat komadi, kar je logicno, ker je blo 60% portugalskih surferjev v Penichu. Sam sm ostal v vodi dokler sm lahk se pedlu. K sm cez pol ure zadekan v puloverje in bundo z malco v roki s plaze gledu modele k furajo, se mi je zdel, da je na celem Baleal-u 500 folka. Hehe, ne splaca se spat predolg.

Masa mela naj naj session ever. Se sam sm bil presenecen, k sm jo gledu kako lovi valove enga za drugim in zateguje both sides

 

LP, M&K

Comments (0)

Leave a reply