Podpisat peticijo!!

Podpisat peticijo!!
August 9, 2012 Kaja Cencelj

Vsi surferji tega sveta v okviru akcije PROTECT OUR WAVES pozivajo k podpisu peticije za novo zakonodajo v Združenem kraljestvu, s katero bi zaščitili valove, plaže in življenje obalnih mest na Otoku. Valovi so ekonomsko, okoljsko, kulturno in socialno pomembni za obalne skupnosti. 

Novi zakoni so v Veliki Britaniji krvavo potrebni, saj jim sicer grozi “izumrtje” v naslednjem desetletju. Ja, valovi niso samo na Havajih in Tahitiju, nekaj odličnih valov se – za tiste, ki jih ne moti ledena voda – skriva tudi na britanskem otočju. V VB je vsaj 500.000 deskarjev, ki deskajo tako na beach, reef in point breaku ali reki. In če teh valov nova zakonodaja ne bo zaščitila, bo na britanski obali zraslo še več ogromnih turističnih kompleksov, ki se jim bo pridružilo še hujše onesnaževanje, vključno z odplakami in smetmi, dostop do valov pa bo takorekoč onemogočen. 

Saj vemo, da lahko ena plastenka vode, ki ostane na plaži, preživi še naslednjih 450 let. Plastičnih in podobnih nerazgradljivih izdelkov pa se je na britanskih plažah kar potrojilo v zadnjih desetih letih. 

Podpiši in deli z drugimi!! 

(vsi smo ambasadorji: http://www.protectourwaves.org.uk/ambassadors.php )

Comments (4)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  nujno! ohrant spote. v aus jih majo ze ful kt naravne rezervate … – http://www.surfingreserves.org/who-is-nsr.php! bravo!

 2. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  or under?! ;D haha, jih ze bomo ujel, kle je vec papirologije… 😀

 3. Author
  Kaja 2026 years ago

  svaka čast!!! tako je treba, bravo Avstralci!!!! ja, na vzhodu so pred nami. down under or down&under? are we going down? ;D:):)

 4. Author
  Kaja 2026 years ago

  sej mamo dost slo ambasadorjev v down in under, nam bo že uspel .. ;)8)

Leave a reply