Perfect storm part.II

Perfect storm part.II
February 4, 2009 Dejan Peras

Če sem v prvem delu pisal kaj se dogaja na Atlantiku lahko opišem kaj se je dogajalo sredi tega tedna na Jadranu. Napovedan je bil južni veter ,kateri naj bi se okrepil čez cel Jadran v torek popoldan pa naj bi do večera ponehal.Morje vzvalovano med 4 in 5.stopnjo v ponedeljek ponoči celo 6.stopnja po nekaterih napovedih. Napovedano je bilo tudi povišano plimovanje.Na radiu so povedali:

 Nad zahodno Evropo, zahodnim Sredozemljem in našimi kraji je še vedno ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom doteka nad naše kraje razmeroma topel in spet bolj vlažen zrak.

Mjestimični udari juga 35-45 čvorova. Potkraj dana more na otvorenom ponegdje 5.

STANJE

Duboka ciklona sa zapadne Europe širi dolinu s frontalnim sustavom prema srednjem Sredozemlju i Jadranu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Jugo 12-24, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana do 28 čvorova. More 2-3, pojačat će na 3-4, potkraj dana na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 4 km zbog sumaglice. Promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje kiša.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjereno do jako jugo, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana ponegdje vrlo jako. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom ponegdje jače valovito. Pretežno oblačno i razmjerno toplo, ponegdje s kišom i pljuskovima.

No imeli smo se fajn temperatura zraka 14*C,temperature morja 11-12*C…valovi kot na oceanu.

Comments (7)

 1. Author
  dejan 2026 years ago

  http://prognoza.hr/prognoze.php?id=pomorci&param=Douglasova skala…..valovi 3-4 je od 1.25-2.5m vala 4-5 je 2.5-4m vala se pravi če imaš na srednjem jadranu ali južnem stanje 5…..bodo v Medulinu ziher bunke za znoret….lahko pa bo tolk razpihano da se sploh ne da furat……. če ne greš dol ne veš kako je…..napoved je vedno nateg…. ;D;D;D

 2. Author
  dejan 2026 years ago

  Recimo za jutri je napoved 5-6……odvisno kje gledaš …..;D

 3. Author
  dejan 2026 years ago

  Nc bat……v Medicu pa ja vedno najdes kak peak zase…..pa ce bo perfect se bodo vsi zbasal na SickMeduso…..ha ha ha…… ;);) zase vem kje je moje mesto v line-up…..

 4. Simon 2026 years ago

  u mater bo gužva na lineupu:)

 5. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  a veš kaj me zanima… tile 2-3, 3-4… štekam, to so bufori, sam a so to za veter al prov za valovanje? najbrž maš tole vse na dhmz kokr pr nas arso… right?

 6. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  itak 🙂 :Dza jutr pa kr dobr zgleda… še WG je mal pojaču napoved… vidmo dol pa hvala za info

 7. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  same here 😀

Leave a reply