Lignano na burjo 20.6.09

Lignano na burjo 20.6.09
June 21, 2009 Klemen Surk

Če gledaš italijanski surf spot guide, ki ga izdaja Surf News, potem je prvi spot v Jadranu stran od Slovenije, kjer se da kao surfat tudi na burjo Jesolo. Bolj ko greš zahodno, več prostora daš burji da naredi val in bolj ko greš potem po škornju dol, bolj direkt ti valovi, ki si jim dal prostor da nastanejo, potem sekajo na obalo. Windswell pod kotom ne dela ravno dobro. Zato je najbližji res burja spot Ravenna. Vse do tam je pa bl tko.

{readmore}

Ampak, če nimaš ravno kaj počet, pa če bi surfal, pa če se ti ne da furat 5 ur do Ravenne, da bi surfal na burjo, potem greš lahko tudi v Lignano. Ker je obrnjen tkole, proti JV:

Iz slikce je jasno zakaj Lignano in ne recimo Bibone. Lignano spot je v Lignano Pineta ob daljšem pomolu na desni strani pomola. No če se ti da, al pa če se zgubiš, se zapelješ še kakšnih 50km (al pa še več) naprej do Jesola:

Ne v kraj Punta Sabbioni ampak do plaže na Punta Sabbioni, spodi kjer gleda v Jadran. Ta spot je že tolk naprej, daima burja več zaleta za narest valove, pa tudi obrnjen je razmeroma ugodno.

Iz deževne Ljubljane se odpeljemo ob 13h, pr Postojni je neha padat, v Italiji je bil že sonček.

Se je pa dobr vidl ČRTO! Fronto, linijo, ko vseka burja in pride lep vreme. Skor bi jo ujel.

Pihal je kot pr norcih in v Lignanu so razni windsurferji sestavljal svoje jahte, pedlarja ni blo nobenga. Malo smo še počakal na Dejča, val se je še dvignil na kak meter in smo šli v vodo.

Lignano na burjo:

+ beachbreak, sekcije mestoma vržejo čez,  tko da se na kakšnem valu da res surfat, ne sam peljat

– piha tolk da bi rabu kapo v vodi al pa lekadol po sešnu
– morje in valovi so precej, čist razfukani
– ker valovi pridejo pod kotom je skos ob obali tok, ki te vleče stran od pomola (spota)

To je to, pol pa nabijaš kroge. Iz pomola skočiš v lineup, surfaš pol ure in greš precej nižje ven iz vode, peš nazaj na pomol in ponovi vajo. Al pa pedlaš, če maš dost kondicije in volje. Zdržal smo ene 2 uri in pol, jaz sem se kar nafural.

To je to, Lignano na burjo. Da ne bomo sam jugota lovil. Slike valov ni pa nobene. Lenuhi.

Comments (7)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  ha ha ha… :D, vse je bol k doma učit se. pa še take šale, da res ni blo, nekje pijavice, drgje sončk… v lj pa tuga.

 2. mm Author
  klemen 2026 years ago

  sugar, se mi je zdel da je neki narobe k nisi nč nazaj poklical 🙂

 3. gregor 2026 years ago

  kapo dol, sugr ti si pa se vecji pussy kt jst 😛

 4. gregor 2026 years ago

  najlazi pa rect telefon mi je crknu, k je treba nekam it 8)!!!btw, v soboto je bil tud jugo, pa si bil samo v banji :D!!!!

 5. gregor 2026 years ago

  bla je kr na tromeji, lignano, piran, medulin :P!!!!

 6. ales 2026 years ago

  men je telefon crknu….tko, da se nism mogu nic zment….Klemen sorry, te poklicem, k mi ga popravjo!!! Grega itak, da sm pussy, sem se mal razvadu, pa mal sem ze star!! ha ha ha ;D, ampak k pa jugo pihne, bom pa v vodi……;)

 7. ales 2026 years ago

  Klemen…sej zdej je v popravilu…..ga dobiim tekom dneva, pol te pa poklicem!!;) Sevo, ne se zaj*****t, ha ha ha ha sej ves, da je bla napoved bl tko na meji??? Bo pa se pihal Jugo, tko da bomo sli surfat;D

Leave a reply