Levanto 5. julij 08

Levanto 5. julij 08
July 6, 2008 Klemen Surk

Od zadnjega surfanja (Medulin 17. in 18. maj) je minilo že precej časa in začela se je nabirat živčnost :). Zato plan, da takoj, ko se pokaže kakšen valček na drugi strani Italije, kjer je to v tem poletnem času bolj verjetno, pičm tja. Ko sva s ciklonom mimgrede pogledala še dolgoročne napovedi je začelo kazat, da bi ta vikend lahko nekaj bilo.

Sam do tam je bilo še 7 dni in seveda se lahko vse še stokrat spremeni, sploh ker so te poletne napovedi še bolj nezanesljive kot jesensko-zimsko-spomladanske. Na konc se nas je v kombi strpalo 6 in smo šli 1.2 do 1.4m (po surfreport.it) naproti.

štart je bil v petek ob 18h, mal zamude in easy vožnja sta pomenila, da smo se v Levanto spustili ob pol štirih ponoči (hvala Tine, k si ves čas fural). Po pravic povedano ni izgledal nekaj baš, kolikor se je videlo pri uličnih svetilkah. Tko da smo šli spat. Ura je bila naštimana za 5 in 10 minut, ker po napovedi naj bi bilo zjutraj več in potem padalo in zbudil sem se itak 20 minut prej po slabi uri dremanja (0d zadnjega surfanja je minilo že precej časa in začela se je nabirat živčnost… ).

Odprem oči in čist flat. Fakof! Na srečo je bilo flat glih tisti trenutek in čez par sekund pride en val in se zlomi. Now or never :), s ciklonom nabrusva fine (sploh on svojo novo dilco) in se nawaxava po glavi in tečem v vodo, ostali še spijo. Voda naj bi mela 26 stopinj tko, da sem v šortsih, čeprav je zunaj jutranji mraz. Blizu vode se prav čuti kako puhti iz nje toplota v jutranjo svežino. Skor je še tema, nikjer ni nobenga, ko se s pomola vržem na dilo v vodo.

Italijani, k niso tolk zagrizeni in živčni kot Slovenci, so ga seveda lepo drnjohal tja do pol devetih, pa še pol so šli na drug del zaliva, tako sva bla cel jutranji sešn z Maretom v vodi sama. Čez kake tričetrt ure so iz kombija v vodi prišli še ostali Slovenci in mel sem enega najlepših sešnov kadarkol.

Valovi tolk kot napovedani od 1.2-1.5 metra, taki ta pravi valovi kot na oceanu, stena, da se da zavit, zabrisat par kapljic vode levo in desno. Pa čist glassy. Tolk kot je lahko glassy sam na morju ob 5ih zjutraj, ko ni nikjer niti sapice.

Na zadnje ko sem bil v Levantu sem v vodi naštel 80 ljudi. Zdaj sem več kot pol sešna v celem zalivu naštel šest :). Surfal sem ene 4 ure dokler nisem mogu več.

Ob ene pol desetih so potem nastale tele slikce z mobitelom…

… ko je blo seveda že manj kot prej (itak :)) ).

Ker je bila napoved za naprej in za nedeljo bolj slaba, smo se po kavi in malci čez dve uri spet spokal v vodo. Tokrat na pol manšji termični onshore skoraj shorebreak med kopalce sešn. Ki zato tudi ni ravno trajal. In ob pol treh smo se šli pečt nazaj v kombi na pot proti Ljubljani.

Tko je to, v 28 urah 17 ur vožnje po asfaltu, 6 ur vožnje po valu in mal spanja in hranjenja.

Comments (8)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  ha ha ha ha, “termični onshore skoraj shorebreak med kopalce sešn” … bilo je legendarno, pa še enkrat bi pohvalu vse sodelujoče za drive, ki so ga iskazali pa jasno, mojo novo dilco, ni da ni… cveč ne bom rekel… mmm!Za naslednji “ugani rastlino” session pa gobe tudi štejejo… 😀 😀 :DZakon!!!Aja, pa “tečeva v vodo”, js mal počasnej k sm platfusar na kopnem (leeenoba) 😉

 2. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  ja, pa čist glassy je blo, sam “vsake tok” je mal jutranjega off-shorea “pokvarl” tišino…Sva pa gledala kako se oblaki barvajo s kavne v rožnato in v rumeno, ptički so čivkal njim lastne simfonije in sonček je počasi svetlil zaliv, ki se je prebujal ob šumenju valov, matr … za sladkorno staknt… Če ma kdo tm bliz hišo, nej sporoči!V glavnem, tut popoldanska gužva ni pokvarila užitkov, se je dal kr navozt, gljive so rastline, edin sendviči na pumpah so dragi.Na fertik, torej 😉

 3. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  Aa, dilca… he he, Warner surfboards ( eni avstralci), model TNT, 6`4x 18 3/4x 2 3/8 round squash tail, bottom pa single concave, pa srednji nose pa tail rocker.Zadeva šiba 100 na uro, obrača pa k F16… strup! Sm mogu kr en dingc narest k je bla kr prelepa ( čist mejčken, sam da ve, kako je treba furat) :DZdj bom pa nehu čvekat, k drgač bom mogu takoj km spizdit 😉

 4. dejan 2026 years ago

  Respeta to all ;D

 5. gregor 2026 years ago

  a vids kaki prasci so teli makaronarji, dans pa 2,5m >:(

 6. borut 2026 years ago

  ja se strinjam lepo smo se mel…skoda edin k nismo mogl ostat do jutr gljive so pa vseen gljive – :Dampak ce velja poljski plevel pol zarad mene lahko tut prava mušnicabo vsaj dl traju krogpa se to- ni ga boljsga kraja za zdingat novo dilo pa zgubit nov fin 😀

 7. Gorazd 2026 years ago

  Pridni! Mare, kaj za eno dilco si nabavu?

 8. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  vložene nekej volje, hudo!

Leave a reply