Kaj pa najbolj (z)mešan Hossegor!?

Kaj pa najbolj (z)mešan Hossegor!?
October 4, 2012 Marko Odič

Zakaj je zaključek Ujusansa surf kempa vedno tako željno pričakovan špas? Zaradi dveh razlogov, prvi je fizikalija pri podiranju kempa in mučeniško jačanje mišičevja (no, vsaj če te mali diktator goni 10h na dan, hehe), drugi pa … prva tekma evropske noge ASP WCT tekem, Quiksilver Pro Hossegor, tokrat v verziji 2012.

Kaj pa je v Hossegoru? Tam imajo eno veliko frdamano sipino, ki se imenuje Pokopališče ali “La Graviere” in ko swell doseže velikost 2m oz. še kakšen cent več, začne ta sipina pokati po vseh mogočih šivih in zna človeka (ali desko) prav pošteno pokopati, zato pa tudi tako ime.

No, nazaj k kempu in podiranju. Pa podremo kemp in koj prvo jutro, ker je swella ravno 2m in kakšen cent čez, moramo skočit na jutranjčka na Lafitanijo. Aha, še to -Koj prvo jutro pomeni, da gremo (končno) spat, ob dveh zjutraj, in se zbudimo že pred sedmo zjutraj, jebemtiš. Zaspan skok do tega pointbrejka, kjer vidimo popeglane valove, da se nam je kar vrtelo.

[Lafitanija slike, cenzura uredništva!!!]

Super, čeprav malce nagužvan sešn, nato pa skočimo še do hossegorške Zone Artisanale in v iskanje najboljših smernikov FCS skladišča, kjer nam pomignejo, da … bo ravno Kelly skočil v vodo. ja, spustili smo vse iz rok (reklamne kataloge in res natančne fin charte, btw) in skočili pogledat, kaj se pa kaj dogaja na plaži. Ni vsa zabava skrita v geometriji in ostrini smernika, kaj šele v macoli, krampu in DeWaltovi vrtalki, hehe.

Tam pa res uletimo na Kellyjev heat 5.runde, kjer sesuje Acea Buchana, modela, ki mu je tudi že že speljal plaketo najboljšega v Franciji, v daljnjem letu 2008. Prišli smo že prav pošteno pozno, zahajajoče sonce nas je zgodnjejesensko slepilo, Graviere pa je pokal, da … (glej prvo zgornjo sliko, ki je hkrati fotografija (pa cetudi bolj slaba, khem -nokia e63, kaj ces.))

No, in Kelly odfura 5.rundo, pa za njim pridejo ravno na vrsto vročice četrtfinala, pa same hude… 

– John John vs Miguel Pupo, 15.33 – 2.5 točke

– DaneR. vs Kolohe Andino, 15.20 – 1,27 točke

– Parko vs. Medina (zbrisan z obličja Hosiča, zbrisan!), 18.83 – 12.90 točk. Za ogled njihovih heatov klikni na “heats on demand“.

no … potem pa uleti še big kahuna Kelly že v drugo, se, malce zgubljen in še malce bolj zmeden, popraska po nosu…, in v kar poštenem mraku tega dolgega dne začneta s Kierren Perrowom njun epski dvoboj, ki je bil bolj troboj s hossegorskimi valovi, kot en z drugim in … in… in…  uau.

Tule nekdo fura val, sončni zahod je le glukozni dodatek instagramovski ostrini fotografije. 

Že Parko in njegove “truck-size” stoječe iztegnjene tube so nam vzele zrak iz prsiju, potem pa še  tale zarjasta vročica, ko sta zategovala tube, da je bilo v senci strehe in dveh res debelih sten zelo “frothy” kapučinastih valov že temneje kot v rogu in če bi proji poslušali palčka Smuka, bi morali vso meglico v zraku tube rezati z zelo, zelo ostrim nožem… 

Zelo, zelo ojštro narezane deske, La Graviere zvest imenu.

Hm, manjši odmik od teme, a ne od teme v tubah, pa pustimo tule ostrivce, krativce in ostalo šaro v SSKJ-ju. Nazaj na hossegorske plaže in, ko smo obkroženi z vso surfaško množino naroda uživali še zadnje trenutke dnevne svetlobe in še zadnje trenutke, preden je Kierren moral priznati poraz proti Kellyju, ki je zbral skupno kar 19, 93 točke proti Kieren Perrowim 5.96 točk, smo bili res navdušeni nad prikazanim surfaškim znanjem v res zahtevnih pogojih in … in… in… komaj čakamo, da uspemo jutri ujeti še finale.

Badabem iz Hosiča!! 

Comment (1)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    kere pa instagram fotke, hudo! 😀

Leave a reply