Fuerta in sonce

Fuerta in sonce
March 24, 2009 Javor Skerlj Vogelnik

Fuerta

 

Pa sem tudi jst koncno dozivel Kanarske otoke!

Za mano je pester mesec surfanja, druzenja, ucenja in dobre hrane.

Ze takoj ko sm prispel na otok iz mrzlega, meglenega in nabito polnega Londona me je pozdravilo sonce in dobrih 20 stopinj, tako da sm kmalu odvrgel jakno in kupil slape!

Prvi dnevi surfanja so bli zaznamovani s pomanjkanjem fizicne kondicije – posledice mestnega zivljenja in pa s padcem po skalah pri izstopu iz vode na spotu Impossibles . Prisluzil sem si 2 siva na trebuhu, ki sta mi omogocila par dni pocitka na toplem spanskem soncu in prisostvovanje pri ucnih urah zacetnikov, ki jih je super vodil Jernej. Dohtar je sicer predlagal naj  preden grem v vodo pocakam  vsaj 7 dni, ampak voda na Fuerti je tako kristalno cista, da se je rana kljub surfanju zacelila.

 

Tako sem bil prvic po 7 letih ponovno v soli surfanja in izvedel ogromno novega ter se dejansko tudi videl na videoposnetkih, ki so me postavili na realna surferska tla.

 

Mare in Jernej sta uigran team in dolgoletna prijatelja, povrh pa super surfata in mi je bilo v cast spet enkrat po dolgem casu surfat z nekom, katerega znanje presega moje. Poleg tega je na otoku se Igor/klasa zase in pionir Slovenskega surfanja.

 

Se zdi, da v slovenskem surf svetu kar hitro pride do razhajanj med

“fulgafuramstaritubewipeout5metrskevalove” surfslovencki in med tistimi, ki ga pac surfajo, ker jim je to dejansko fajn in v tem uzivajo in sprejemajo ocean za svojega ucitelja!

 

Ocean ti vedno da, tisto kar rabis in ti nudi dejansko zrcalno sliko tega kar si. Sam jajca mors met to uvidet.

 

 No, mesec se je kmalu iztekel in ravno ko sem prisel v formo in  ponovni stik z oceanom, je prisel cas za vrnitev v London.

Pa kaj cmo, tko je, super je blo in se ze veselim poletnega surfanja in poucevanja v poletnem kampu v Spaniji.

Fuerto, pa ziher se obiscem!

 

J. 

 

Comment (1)

  1. jake 2026 years ago

    Javor, keep on rockin on a free way!

Leave a reply