Surf festival Surfari na obali

Surf festival Surfari na obali
September 14, 2014 Marko Odič
mm
In Shaperske

Jesen počasi koraka nad naše kraje. Prvi drevesni listi počasi dobivajo bolj pisane odtenke in to za nas, surferje pomeni, da se poletni sešni na raznoraznih supra-oceanskih obalah res že intenzivno zaključujejo, surferji pa se se počasi vračamo k domačim logom s pridihom borovcev, in valovom z jadranskim odtenkom slanosti in temperature.

Ker pa se jadranski spoti še niso čisto zbudili v jesensko-zimsko grmenje, so se to soboto vrli primorci odločili, da organizirajo mini-loungie surf festival, kjer se lahko pri- in raz-obalna surferska banda zbere in že desettisočič načne temo o razmerju širine in voluminoznosti nosu glede na debelino taila, če si ravno izbiraš desko, ki bi tokrat imela round-, namesto squash-taila. Hja, surf festival je gotovo kot nalašč za kaj takega. In smo šli, en, dva, tri.

surfari2 kp surfari kp

Kaj pa se je dogajalo? Primorci so organizirali multimedijski surf festival Surfari, kjer so se nam predstavili fotograf in njegove fotografije Uroš Kekus Kleva, naš primorski šejper, s posebej izbranim kviverjem za ta dogodek, Dejč, polno Dejan Peras iz DP surfboards, posnetke je priskrbel Andro Kajzer, svetovni človek, odkar odpotuje nekaj snemat na drug konec sveta, še preden rečeš keks, za glasbo in groovy loungie ritme pa je poskrbel DJ Gromozansky.

surfari kp3

In ker se čisto vsa vprašanja glede razmerja širine in voluminoznosti nosu glede na debelino taila, če si ravno izbiraš desko, ki bi tokrat imela round-, namesto squash-taila še niso razjasnila, smo se odločili, da  povprašamo tam koga drugega, kot našega šejperja z obale, Dejča. Hja, na začetku je še šlo, a ko je začel razlagat mikro strukturni stabilnosti steklenih vlaken in eksponentnost vezne moči glede na inverznost vertikalnega mostu poliestra, smo ga raje odpeljali na en zvarek hmeljevca.

surfari kp4 surfari kp6

Ker pa so imeli v Kopru cel dan sonce, pozor!, nam je bilo prav žal, da nismo tudi mi vzeli naših lesenih desk s koleščki, da bi se vsaj malo zapeljali po mestu, ker ima pa terene, ki so za urbano longboardanje ulala. Malo kar premišljujemo o enem desantu naslednjič in prekruzanju Kopra po dolgem in počez.

Comments (0)

Leave a reply