Ujusansa Jugo Majstr 09 – Finale (prvi tek)

Ujusansa Jugo Majstr 09 – Finale (prvi tek)
November 8, 2009 Klemen Surk

Drugi tekmovalni dan (prvi dan je bil namenjen kvalifikacijam) letošnjega Ujusansa Jugo Majstra je za nami. In doživeli smo klasični, ampak res klasičini Medo, pravi za onshore tekmovanje kot je Jugo Majstr. Veter ti piha v glavo s tako močjo, da pozabiš kje je obala. Ta isti veter je naredil valove, ki so bili v največjih setih okoli glave ali pa vsaj do ramen.

Gremo po vrsti. Na zbor, ob 12:00 se je pripeljalo 19 finalistov in še enkrat več gledalcev in ostalih surferjev. Pihala je burja, valov ni bilo. Odločili smo se, da s tekmovanjem počakamo do 14:00, tisti najbolj zagreti pa so se že podali v vodo.

12:28 je bil prvi v vodi Dejč
12:45 je prišel v vodo prvi brez hoodija (jei mal pa nove bootije) – Žiga
13:01 je prišel v vodo prvi brez bootijev
13:34 je prišel v vodo Keli (fanfare)
14:07 je padel carving 360, žal avtor ni bil lipov list

Malo po poldnevu se je veter obrnil na jugo in začeli so prihajati prvi valovi. Do druge ure so bili že tako veliki, da ni bilo težko pritisniti na sireno: “The heat is on!”. Surfali smo do mraka. Veter se je na trenutke obrnil na vzhodnik in morje je šlo rahlo na glasuro. Potem pa spet obrat na JV, sunki in bombe. Na koncu se je nad tekmovalce spravila še črna nevihta s strelami. Tekmovanje se je končalo ob pol petih.

Trije snemalci, Katja, Mitja in Matej so ves ta čas snemali vožnje tekmovalcev in njihovi posnetki bodo podlaga za ocenjevanje, ki bo predvidoma že konec tedna.

Ne smemo pozabiti, da je bil to šele prvi dan finala in da čakamo na še en dan. Časa imamo do konca čakalne dobe – to je do božiča. Drugi tek bomo skušali organizirati ob večdnevnem jugu in nato prehodu fronte, tako, da bodo razmere za surfanje idealne. Seveda upamo, da bo to čimpreje (preden voda zmrzne).

Nekaj fotk, ki jih je posnel Matej Vrenk (predno je začel snemati finale) današnjega ogrevanja (predtekomvalci) najdeš v galeriji.

Comments (5)

  1. mm
    Marko Odič 2026 years ago

    proper! 😀 vec k pr nam za furat, eeeh. A je ze res za full bo0dy armour? brrrr… Dobr se rnd.2 pofurite…

  2. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Baje je bil Avstralc…

  3. borut 2026 years ago

    sam te avstralci so pa res povsod 😀

  4. miha 2026 years ago

    lustn je blo 😀 sam drugic bom meu pa plavalna ocala sabo.

  5. ales 2026 years ago

    važn, da bo še en heat ;D takrat bom pa na sceni!!;D

Leave a reply