Oktober 2002

Oktober 2002
January 7, 2006 Ujusansa Surf Klub

NewstlerMrzel jutranji jesenski zrak se je po jasni noci se bolj vztrajno plazil pod oblacila in iskal tiste nezascitene zaplate koze skozi katere se je lahko zajedel v kosti. Do takrat, ko bo sonce poleg svetlobe poslalo na od rose premocena tla tudi nekaj toplote, je se debela ura. Vosek se zaradi mraza tezko maze je pomislil, ko je bel koscek pustil za sabo le bledo sled.

 Merde! Pol ure kasneje je ze stal na mokri mivki, v neopren oblecene gleznje mu je obcasno zalila morska voda. Se nobenega ni, je pomislil, verjetno zato, ker je delavnik in so ljudje v sluzbah. Rad je imel jesenska jutra, ko je od poletnih mnozic utrujene valove lahko delil le z galebi in nekaj redkimi sovascani. Poletno norijo je raje pretical v gricih Provanse. Opravljal je vsa mogoca dela na kmetijah, najraje je delal sam. Kmetje so ga imeli za cudaka, ker se je vedno drzal stran od druzbe. Nasmehnil se je, s pogledom je zacel motriti valove. Swell, ki je prisel vceraj zvecer je mu je vbujal scemenje v trebuhu. 2,5 metra gladke popolnosti. Spet se je nasmehnil. Sklonil je da bi si zaveza leash na nogo, ko je med bucanjem valov nenadom zaslisal se en drug zvok. Ze je pomislil, da so samo galebi, ko je dalec ven od obale, kjer so se lomili najvecji seti zagledal tri crne pike. Tokrat je zvok prisel popolnoma razlocno. Kri mu je zavrela. Merde! Le od kod so se vzeli? Italijani? Nemci?

Cez slabo uro je bil ze zopet na obali. Nobenega veselja ni cutil, ceprav je ujel nekaj lepih valov. Glasno govorjenje vsiljivcev ga je motilo. Se vec, od jeze se mu je kar temnilo pred ocmi. V njegovi 6’5" je zevala luknja. Majhna neprevidnost enega od tujcev, ki mu je vzel val se je koncala z razpoko v steklenih vlaknih njegovega surfa, medtem ko jo je epoxy surf tujca odnesel brez praske. Merde! Pobledeli clenki so se oklepali deske in iz celjusti je bilo slisati skrtanje…

Nasmejana trojica se je na peni pripeljala do obale. Navduseno so se trepljali po ramah in razpravljali o trometerskih valovih, ki so jih bili ravnokar delezni. Najboljsi session do sedaj. Od treh ur pedlanja so jim roke visele do kolen, a obrazi so sijali.Navili so leashe okoli finov in se napotili po sedaj ze od sonca segreti mivki proti tusem. BAM! Prvemu poku sta zacudeno prisluhnila. Prijatelj se je sesedel na kolena in zacudeno strmel v lukno v prsih iz katere je lila kri. Od sonca ozgan obraz je hitro izgubljal barvo. BAM, BAM, druga dva sta ju pokosila na toplo mivko. Bel Ford Transit je se nakaj casa sameval na parkiriscu pred plazo dokler se ga niso lotili lokalni huligani in odnesli vse kar se je odnesti dalo. Cez umazanobelo desno stran kombija je nekdo s crnim sprejem napisal locals only.

LPDP Klemen

Comments (0)

Leave a reply