Septembrsko surfanje v Bolgariji

Septembrsko surfanje v Bolgariji
August 27, 2013 Marko Odič

Surfanje v Črnem morju je za surferje iz mnogih koncev in krajev še zmeraj precejšnja neznaka. A jeseni tako kot mnoga druga morja (npr. naše) vzvalovi tudi Črno morje in verjeli ali ne, bolgarski surferji imajo že nekaj časa zvezo ekstremnih športov BEWSA, ki organizira vsakoletno surf tekmo v Ahtopolu.

Povabilo na ta unikaten in keskluziven event smo dobili tudi slovenski surferji z besedami in brez grabljic, da smo toplo vabljeni na obisk in prisostvovanje na letošnji tekmi. Zadeva se odvija v lepem črnomorskem kraju Ahtopol, točnega datuma nam BEWSA še ni uspela izdati, ker se tako kot mi, intenzivno ubadajo z lovlenjem popolnih pogojev za izvedbo tekme in tekem na naših malih, zaprtejših morjih, s svojo posebno specifiko delovanja.

alt

Začetek čakalnega obdobja je tik pred vrati in tole je plakaz za začetno ceremonijo, kjer smo se popolnoma zgubili med vsemi temi grabljicami in motikami. Ahtopol Open 2013.

Ker so pa v nizkem štartu za izvedbo tekme, nam poleg začetne ceremonije iz srca obljubljajo, da se bo tekma začela in končala v septembru, mi pa naj bomo samo pripravljeni na kratek skok do Ahtopola in črnomorskih širjav, kjer lahko pokažemo, kako znamo surfati v naših koncih.

Kdor je resno zainteresiran za obisk tekme, naj pošlje mail na mare@ujusansa.si za mnoštvo informacij in, da skupaj zorganiziramo prevoz do eksotičnih obal Bolgarije.

om

Comments (0)

Leave a reply