April 2003

April 2003
January 7, 2006 Ujusansa Surf Klub

NewstlerKER JE FAJN Na internetu mam se 15 minut casa in popolnoma smiselno je, da ti/vam nekaj napisem. Pac o srfanju. Tko kt drgac u lajfu, si zgleda tut kle nekak omejen. Zdej, a ves, lahk je vse kul, sam, ce vala ni, pol tut tebe verjetn ne bo v vod. Tko kt u lajfu. Pol mas se une scene, da se igras z mocnejsimi energijami, kot jih premore tvoje se tako misicasto telo. Tko kt u lajfu.Pa itak si misls,da si ti izberes val,sam se o tej ideji mal zamislis,ko ga x-krat ne ujames.Tko kt u lajfu. Val si izbere tebe in ti njega. Gre za odnos. Tko kt u lajfu.

Vcasih je cela stala pridt sploh do brejka, beri: jezi, skale, tokovi, pena, poln zelodec, spageti od rok, ipd… Se prav, se mors blazn potrudit (al pa bit blazn), da sploh lahk zacnes. Tko kt u lajfu. Isto se valda dogaja k je kao ze vsega konc in te morje se mal po skalah poriba. "Daush vedu za naslednjic" stil, pa "A,podcenjeval me bos!". Tko kt u lajfu. It ain’t over till the fat lady sings…

Pa se to: bolj kot hocs srfat, bolj se ti zivljenje spreminja v verigo opravkov, ki imajo vsi isto koncno postajo: Rajdat val. Za unih usivih 30 minut furanja, kolikor bi jih dobil, ce bi vse fure v enem letu sestel, delas marsikej: voznje, hrana, spanje, lutanje, brezdelje, odfukanje psihe, debate, teorije, noci brez zvezd, noci brezveze… Pa na konc reces, da se je splacat. Itak. Neki je pac treba pocet. Tko kt u lajfu.

Bl k tkole nabijam, bl vidm,da ne gre vec pisat: Tko kt u lajfu-ampak- Tko kt lajf.

Zame je srfanje isto kt lajf. Mi je samo simbol vsega,kar je. Predstava o tem, kako vse deluje. Vse skp je zame en velik seshn. Kaj se bom iz tega naucu? Kaksni valovi me bojo se butal? Zakaj jih furam boljs in daljs? Kako jih lahk furam tut brez vode?

Vids, za to jst srfam. Ce me bos prasu ob kavici al pa kje drgje, ti bom verjetn odgovoru: Ker je pac fajn. 🙂

LP Jernej

Comments (0)

Leave a reply