Ujusansa Atlantik Majstr

DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE V SURFANJU
ZARAUTZ, 14. – 30. SEPTEMBER 2016

Ujusansa surf klub letos praznjuje 15. obletnico delovanja in po tolikih letih in toliko nabranih izkušnjah je prišel pravi čas, da naredimo korak naprej. Slovensko surfanje se počasi a vztrajno razvija in naša surf skupnost se vsako leto veča, zato je čas, da se tudi tekmovalni del dvigne na višji nivo. Tako je že lani prišla do nas pobuda o organizaciji tekmovanja na Atlantiku, zato je Ujusansa surf klub na Surf Zvezo Slovenije naslovil vprašanje o organizaciji tekmovanja na Atlantiku. Surf zveza Slovenije je maja 2014 meseca sprejela odločitev o organizaciji tekmovanja in jo objavila na svojo spletni strani. Za organizacijo in izvedbo bo poskrbel Ujusansa surf klub, ki je za pomoč zaprosil Baskovsko surf zvezo, ki se profesionalno ukvarja z organizacijo surf tekmovanj.

14. – 30. september 2016, Zarautz, Baskija

Tekmovanje bo potekalo v Biskajskem zalivu, natančneje v Zarautzu, ki je že služil kot večkratno prizorišče WQS tekem ( World qualifying series – Zarautz San Miguel Pro). Baskija je regija znana po deskanju na valovih, predvsem nam domač Zarautz je dom dobrih valov, Aritza Aranburuja, znanega profesionalnega baskovskega surferja  in svetovno znane surferske znamke Pukas. Čakalna doba za tekmovanje je od 14. do 30. septembra 2016. Tekmovanje bomo izpeljali na najboljši dan v čakalni dobi.

Format tekmovanja

Tekmuje se po profesionalnem sistemu, ki je v uporabi v seriji WQS, s 5 sodniki in 32 tekmovalci-surferji. Tekmovalci se bodo pomerili v 8 začetnih skupinah, preko katerih se tekmovalci uvrstijo v četrtfinale, polfinale in finale. Tekmovanje je odprtega tipa in se ga lahko udeležijo vsi, najvišje uvrščeni Slovenec postane slovenski državni prvak v surfanju.

Prijave

Prijave so možne do 11. septembra na tej povezavi in so veljavne po plačilu štartnine v višini 20€.

Nagrade

Kot glavno nagrado bomo podelili custom made desko – LINES SURFBOARDS.

Stran se bo spreminjala, zato jo tekmovalci večkrat preglejte.

Photo: @Miha Godec © All Rights Reserved

Foto: Urban Vamberger

Prevoz

V ta del Španije lahko pridete z avtomobilom, vlakom ali letalom. Najboljše letalske povezave so direktni leti preko Benetk v Bilbao in nazaj. Preveri volotea.com in vueling.com.

Namestitev

Namestitev je možna v apartmajih in kampih v regiji. Preverite na booking.com, airbnb.com in podobno.

Ujusansa surf kamp Španija

Do konca septembra je v Zarautzu tudi naš surf kamp. Za vse tekmovalce smo pripravili posebno ponudbo.

Bivanje v Ujusansinem kampu od 14.9. do 30.9. 2015 za 19,90 € na dan in gratis prevoz v eno smer (Ljubljana-Zarautz). Avtobus pelje v Španijo 9.9.2016 in 14.9.2016, za nazaj si morate bookirati avion Bilbao – Benetke. Surf vam domov odpeljemo mi. Za lačne bo skrbel Ujusansin bistro po ceni 10 € na dan.

Vsi tisti, ki bi v kampu želeli (ker imate recimo avion za domov 1.10.2016) ostati tudi nekaj dni po 30.9.2015 je cena za eno noč bivanja v kampu 15€ in 10€ za hrano.
Poleg vsega pa vam ponujamo še prevoz surfov nazaj v Ljubljano.

Letalske karte za nazaj:

vueling.com

23. 9. Bilbao-Benetke 50€

26.9. Bilbao-Benetke 50€

volotea.com

24.9. Bilbao-Benetke 66€

28.9. Bilbao-Benetke 34€